Zoeken
 


Ziel en Geest

Laatste wijziging: donderdag 30 juli 2009 om 17:34, 2761 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 30 juli 2009

Je ziel en geest dat ben je ook zelf, dit is je eigen innerlijk zelf, daarom toon eens meer belangstelling voor de behoefte van je eigen innerlijk zelf en je kunt dit doen door bewuster te worden, en van je innerlijk kind te houden en trots op je zelf te zijn. Je hebt onbewust je innerlijk zelf verwaarloosd en zo je innerlijk zelf buiten gesloten.

Je hebt een lichaam nodig als ''voertuig'' voor je ziel en geest, je verzorgt wel de buitenkant van je lichaam en wat doe je om je innerlijke motor gezond te houden. Een lichaam zonder ziel en geest is als een auto zonder motor en accu en olie. Gezondheid van de ziel en geest is het wáre doel waar je NU voor leeft om je ziel en geest ook 'voedsel' toe te dienen en dat is geestelijk = spirituele wijsheid. Kom uit je isolement, dan begrijp je ook dat je veel meer bent dan alleen lichaam.

In de Geneeskunde wordt getracht het lichaam beter te maken, zonder te erkennen dat je een ziel en geest hebt, waar de problemen achter de gezondheid of ziekte van het lichaam in schuilgaat, daarom is er vaak geen genezing mogelijk, omdat de ziel of geest niet genezen IS. Een ziekte begint van binnenuit, via je 10 chakras die alles van jou opvangen en jouw problemen zo naar buiten werken. Het kan zijn dat je te hard bent voor jezelf. Of dat je niet opkomt voor jezelf. Je moet lief zijn voor jezelf, je moet juist positief zijn voor jezelf, je bent het waard.

In de Psychologie wordt de ziel + geest wel erkend, omdat begrepen is dat daar de problemen achterschuilen die een persoon heeft. Om op het niveau van de ziel en geest te genezen is het nodig dat je erkent dat je een ziel en geest hebt. Je hebt zelf invloed op je eigen negatieve gedragingen en handelingen en negatieve gedachten en dit kun jezelf veranderen naar positief. Negativiteit blijft in je ziel en geest VAST zitten, totdat je dit zelf begrijpt en loslaat, want je bent verantwoordelijk voor jezelf. Verwerk je problemen: en transformeer negatief naar positief, dit is goed voor je ziel en geest en voor je lichamelijke gezondheid.

Stress, Burn out, instortingen zijn problemen die ontstaan omdat je ziel en geest dit ook samen met jou hebben meegemaakt en hebben dit opgeslagen, want ze zijn ook een vast deel van je. Dit kan een gevolg zijn van angst, dood, emoties, scheiding, incest enz. Je kunt het probleem zelf niet genezen, maar begrijp dat dit de oorzaak IS waarom je ziek bent geworden. Laat dit verstandelijk LOS, het IS ons allemaal overkomen, het is onmenselijk, vergeef ook jezelf voor al je negatief denken en dit helpt je ook om sterker verder te gaan met je leven.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: