Zoeken
 


Lachyoga is rage in Amerika

Laatste wijziging: woensdag 29 juli 2009 om 15:43, 2563 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 29 juli 2009

Lachyoga is een sport gebaseerd op lachen, ook al ben je niet in de stemming. Tal van Amerikanen zijn alvast fan van deze ontspannende work-out. Een kankerkliniek verplicht er zelfs zijn patiënten deze lessen te volgen.

Lachen en klappen
De techniek van lachyoga houdt onder meer in dat je klapt en tegelijkertijd lachliedjes zingt met een groep andere mensen. Deze sport werd in India ontwikkeld in de jaren '90. De Amerikaanse Sebastien Gendry richtte er een school op en leert er zijn volk volop lachen. Momenteel is er een stormloop voor zijn lessen.

Voordelen
Volgens experts kun je leren lachen of je daar nu zin in hebt of niet en houdt het tal van gezondheidsvoordelen in. "Yoga laat je lachen met zowel het lichaam als de geest. Je doet eerst alsof, maar na een tijdje wordt het echt. Het gaat er niet om moppen te vertellen of grappige dingen te doen, de techniek baseert zich op je ademhaling." Wanneer je lacht, neemt het gehalte van gelukshormonen in je bloed toe, waardoor je minder stress hebt. Het beperkt ook je risico op hartziekten, beroertes, allergieën en verbetert je ademhaling.

Kanker genezen
Nu wil een kankerkliniek in Amerika zelfs lachyoga organiseren voor haar patiënten. "Lachen is misschien niet het beste medicijn maar het helpt wel", aldus professor Sharon Plank. "Het leidt ook de patiënten af van hun pijn." Directeur van de kliniek Paul Friday: "Vroeger hadden we hier een speciaal humoristisch videokanaal. Daaruit bleek dat humor helpt te genezen, de patiënten namen toen minder medicijnen. Met deze yogasessies hopen we hetzelfde effect te bereiken." (ep)Bron: hln.be

Voeg toe aan: