Zoeken
 


Genetisch gemodificeerd voedsel: ja of nee?

Laatste wijziging: donderdag 23 juli 2009 om 21:36, 3607 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 23 juli 2009


Leidt het genetisch aanpassen van gewassen tot hogere voedselprijzen of juist tot kansen voor boeren in ontwikkelingslanden. Zijn genetisch gemodificeerde groenten gezonder of brengen ze de volksgezondheid juist in gevaar? Om duidelijkheid te verschaffen over de voors en tegens van biotechnologie heeft het ministerie van VROM een argumentenkaart uitgebracht. Oordeel dus zelf!

De argumentenkaart weerspiegelt de mening van Nederlandse consumenten en is opgesteld in samenwerking met wetenschappers en milieuorganisaties. Minister Cramer van VROM  maakt eind 2009 aan de Europese Commissie bekend welke sociaal-economische standpunten zij inneemt bij beoordeling van genetisch gemodificeerde organismen. De argumentenkaart, bedoeld als een soort volksraadpleging, moet duidelijkheid verschaffen over de meningen van de Nederlandse consument omtrent biotechnologie.

De argumentenkaart toont aan dat mensen zich zorgen maken om milieu- en leefomgeving, economie, ethiek en volksgezondheid. Sommige zorgen zijn misschien onterecht: de meningen hoeven volgens huidige wetenschappelijke inzichten niet waar te zijn, aldus Cramer.



Bron: llink.nl

Voeg toe aan: