Zoeken
 


Het aantrekken en afstoten tussen tweelingzielen

Laatste wijziging: maandag 8 december 2008 om 16:06, 3130 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 december 2008

 

 

Wanneer er geen angst is en beiden twins in verbinding staan met hun hogere zelf dan trekt de liefde hen naar elkaar toe als twee magneetjes. Maar zodra er weer iets van angst omhoog komt bij beiden of bij één van de twins dan zorgt die angst ervoor dat het zich verwijdert van de liefde (afstoten, vluchten).

Aangezien vele twins na de twinontmoeting pas echt bewust met hun transformatieproces starten, begint op dat moment ook het bewuste loslaten/transformeren van alle oude angsten.

Veel mensen hebben zeer traumatische ervaringen beleefd waardoor ze Maskers (stoerheid-machogedrag-schijnzekerheid-nep vrolijkheid) zijn gaan dragen waarachter ze die angsten kunnen verbergen. Bij veel mensen is ook de welbekende BeschermingsMuur op jeugdige leeftijd al in het leven geroepen. Die muur staat voor hun Angst-Ego en die heeft als taak iedereen die ook maar in de buurt van hun gekwetste hart probeert te komen, bij hun vandaan te houden (afstoten).

Bindingsangst en Verlatingsangst zijn de grootste angsten die ontwikkelt zijn. Op het moment dat iemand in zijn angst schiet wordt hij/zij onbewust en dat is het moment dat het ego het overneemt en alles en iedereen die in de buurt probeert te komen van zich afstoot met allerlei smoesjes, leugens, verzwijgingen, geweld of wat dan ook. Het maakt niet uit wat ie er voor moet doen zolang het maar lukt die persoon uit de buurt te houden van het hart van degene die hij/zij aan het beschermen is.

Wanneer er geen angst is en beiden twins in verbinding staan met hun hogere zelf dan trekt de liefde hen naar elkaar toe als twee magneetjes. Maar zodra er weer iets van angst omhoog komt bij beiden of bij één van de twins dan zorgt die angst ervoor dat het zich verwijdert van de liefde (afstoten, vluchten). Het afstoten zal net zolang door blijven gaan totdat degene die vanuit zijn/haar angst nog aan het afstoten is voldoende eigenliefde, geloof, zelfvertrouwen en kracht heeft ontwikkelt.

Het is belangrijk voor degene die al meer geopend is om heel goed bij zichzelf te blijven als hij/zij wordt aangevallen door het ego van zijn/haar twin. Doe je best niet te Reageren op de aanvallen van dat ego, blijf er tijdens die aanvallen bewust van dat die ander je aanvalt vanuit zijn/haar angst en het niet persoonlijk bedoelt is. 9 van de 10x heeft het absoluut helemaal niets met jou te maken maar met iets zeer ouds uit hun jeugd of met dingen die in hun vorige relaties gebeurd zijn. Omdat jij het dichtst in de buurt van die ander zijn/haar hart staat ben jij degene waar ze hun angst/boosheid etc het eerst op afreageren.

Reageren (verwijten, aanvallen, jezelf verdedigen etc) op die ander zijn/haar ego aanvallen zal alleen maar meer het ego van die ander vergroten. Als je niet reageert zal het ego van die ander ook sneller weer verdwijnen.

Als je merkt dat je moeite hebt met het afstotelijke ego gedrag van je twin, schep dan wat meer ruimte tussen jullie. Ga niet constant zitten bellen, mailen etc maar laat die ander even met rust en gun jezelf ook rust en ruimte om bij jezelf terug te keren of te blijven. Heb je te maken met een extreem sterk ego en heb je moeite om overeind te blijven kijk dan eens goed of je niet teveel van jezelf aan die ander weggeeft.

Veel twins willen nog wel eens de 'fout' ingaan door teveel energie van zichzelf weg te geven aan die ander door alles wat die ander vanuit zijn/haar ego doet maar goed te keuren omdat ze denken dat dat hoort bij het onvoorwaardelijk zijn. Helaas zijn extreme ego's net kleine kinderen, en kinderen hebben regels en grenzen nodig anders weten ze niet waar ze aan toe zijn. Bij extreme ego's zal je dus goed je grenzen moeten aangeven en voor jezelf moeten opkomen anders dreigen ze echt over je heen te lopen.

Onvoorwaardelijk zijn houd niet in dat je over je eigen grenzen heen laat gaan of over jezelf heen laat lopen, laat je dat wel gebeuren dan getuigt dat niet echt van veel eigenliefde of goede verzorging van jezelf. Heb begrip voor die ander maar maak die ander nooit belangrijker dan jezelf.

Als je dat wel doet zal je merken dat je je gauw leeg en moe zal gaan voelen omdat je al je energie weggegeven hebt aan die ander. En hoe meer je weggeeft hoe minder er van jou overblijft en jij uiteindelijk jezelf verliest in die ander en weer op zoek moet gaan naar jezelf. Blijf dus vooral bij jezelf als je merkt dat die ander jou vanuit zijn/haar angst ego afstoot.

 

Liefs Ivy



Bron: aquariusage

Voeg toe aan: