Zoeken
 


Zaai geen onnodige paniek over het milieu

Laatste wijziging: dinsdag 21 juli 2009 om 19:01, 2039 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 juli 2009


"De stroom griezelverhalen over de opwarming van de aarde die de media ons voorschotelen, boezemt ons onnodig angst in. Erger nog, hij jaagt onze kinderen de schrik op het lijf," schrijft de Deense hoogleraar Bjørn Lomborg vandaag in het NRC.  Twee weken geleden berichtten we hier al over dit interessante stuk van een gezaghebbende auteur, dat, in een uitgebreidere versie al in Esquire stond. Nu ingekort en vertaald in het NRC.

"Al Gore heeft veel indruk gemaakt met een stijging van de zeespiegel van zes meter, die bijna heel Florida, New York, Nederland, Bangladesh en Shanghai onder water zou zetten, ook al houden de Verenigde Naties het erop dat de zeespiegelstijging twintig keer zo klein zal zijn, en niets van dat alles zal aanrichten.

Op deze overdrijvingen geattendeerd, zeggen sommigen van ons dat er een goed doel mee gediend wordt en dat het zeker geen kwaad kan als wij daardoor nog meer ons best gaan doen om de klimaatverandering aan te pakken. Toen George W. Bush de terreurdreiging van het Irak van Saddam Hussein overdreef, werd een vergelijkbare redenering gevolgd.

Lees verderBron: welingelichtekringen

Voeg toe aan: