Zoeken
 


Astronauten op enkele reis in de ruimte

Laatste wijziging: maandag 20 juli 2009 om 15:44, 3599 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 20 juli 2009

 

De Nasa overweegt astronauten op missies in de ruimte te sturen, waarbij van te voren duidelijk is dat ze nooit zullen terugkeren op aarde. "Een tekort aan vrijwilligers zal er niet zijn," voorspelt John Olson, een van de Nasa-directeuren in de Britse krant The Guardian. "Er is geen wezenlijk verschil met de pioniersmentaliteit uit het verleden, toen mensen een enkele reis namen naar de andere kant van de oceaan of toen kolonisten naar het westen van de Verenigde Staten trokken. Die mensen hadden ook niet de intentie terug te keren."

Veertig jaar nadat de eerste man voet op de maan heeft gezet, wil de Nasa enorm gaan investeren in nieuwe bemande ruimtevluchten. Olson verwacht dat er halverwege deze eeuw voor het eerst mensen op de planeet Mars zullen lopen. De Nasa zal ook terugkeren naar de maan om daar een permanente basis te vestigen. "We zullen de maan gebruiken als een vertrekpunt naar Mars. We gaan dan ook naar andere interessante plaatsen kijken, zoals asteroïden."

Daarna zullen de doelen weer verlegd worden naar planeten en zonnestelsel die nog verder van de aarde zijn verwijderd. Dan zal Nasa ook de belofte van John F. Kennedy dat de astronauten veilig naar huis terugkeren, moeten opgeven. Olson voorziet dat commerciële ondernemingen dit soort expedities zullen organiseren als de Nasa dat niet doet.

Originele Bron: The Guardian



Bron: welingelichtekringen

Voeg toe aan: