Zoeken
 


Update: Wij komen de woning controleren - Beroofd van waardigheid, privacy, nachtrust en 60.000 euro

Laatste wijziging: woensdag 15 juli 2009 om 08:36, 2507 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 15 juli 2009


Regelmatig wordt mij gevraagd hoe het staat met de zaak van de Haagse Gestapo Brigade. Is de woning al opengebroken? Hebben de verantwoordelijke politici al hun biezen gepakt? Etcetera, etcetera.


Hier volgen de belangrijkste updates / zaken die in de pipeline zitten:


Zoals verwacht waren de antwoorden van wethouder Norder van een bedroevend niveau. GroenLinks geeft echter niet op en heeft nu opnieuw schriftelijke vragen gesteld. De vragen zijn daar dus al geopenbaard, en ik moet zeggen er zitten enkele pareltjes tussen:

- Is het college met GroenLinks van mening dat in brieven aan Haagse burgers waarin wordt gesteld dat zij wettelijk verplicht zijn mee te werken aan een onderzoek naar de bouwtechnische staat, (brand)veiligheid en het feitelijk gebruik van de woning, ook vermeld zou moeten worden wat de basis vormt voor deze wettelijke verplichting(???)? Zo ja, waarom is dit in eerdergenoemd geval niet gebeurd? Zo nee, waarom niet?

- Worden betrokkenen in bovengenoemde gevallen geïnformeerd over de verdenking die aanleiding vormt voor het aanvragen en/of afgeven van de machtiging om zonder toestemming en aanwezigheid van de eigenaar of bewoner zijn of haar woning te kunnen betreden? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

- Kan het college op basis van het bovenstaande aangeven of zij de inzet van een zodanig zwaar instrument als huis-aan-huis-controle met de verplichting tot medewerking en mogelijk geforceerde toetreding gerechtvaardigd vindt? Zo ja, waarom? Zo nee, op welke wijze zal het gevoerde beleid worden aangepast?


De VARA gaat mogelijk een proefuitzending van “De Ombudsman” besteden aan het ondervragen van de verantwoordelijke politici van het gevoerde PvdA Gestapo beleid. Saillant detail is dat zowel de VARA als de ombudsman (van oorsprong) PvdA organen zijn. Onderhandelingen hierover worden echter nog gevoerd.


Een vervolg op het eerste bezwaarschrift is onderweg naar de gemeente, aangezien er nooit een bevestiging gekomen is op het eerste stuk.


Goed. Dan nu antwoord op de vraag: waarom en hoe ben ik beroofd van de 4 zaken die in de subtitel van deze column genoemd worden? Dit heeft te maken met het beleid dat de PvdA voert in Den Haag (en vast ook in de rest van Nederland). Hier volgen wat voorbeelden van zaken waar een Haags individu (”burger”) zoal mee te maken krijgt:


Waardigheid
Los van het feit dat dhr. Norder het heeft over het hilarische “plantjes die de deur niet opendoen” (in de bekrompen wereld van Norder zijn er alleen “plantjes” en geen individuen met eigendomsrechten) bij beantwoording van de eerste reeks vragen van GroenLinks, is mijn oog een tijdje terug gevallen op het volgende artikel: http://www.haagsestadspartij.nl/print.php?artikel_ID=324. Collega wethouder Henk Kool die “burgers die protesteren tegen plannen van de gemeente”  “crapuul” noemde. Wat zoveel als uitschot en gespuis betekent.


Privacy
Surfen we wat verder dan komen we bij een ander PvdA lid uit Den Haag. Mevrouw Lobke Zandstra. Ze heeft recent een van de bekende (steeds terugkerende) straatrazzia’s bij Den Haag Hollands Spoor bijgewoond en schreef hier vervolgens dolgelukkig over.  Zie ook foto onderaan.


Ook ik ben meerdere malen op deze wijze opgehouden en de hele ervaring is uitermate onplezierig. Wie niet meewerkt, moet mee naar het bureau. Hoe principieel je ook bent, daar heb je niet altijd de tijd voor.


Enkele uitermate interessante gedachtekronkels uit haar verslag:

- De mensen die uit willen stappen, stuiten op een batterij aan politie op het perron. “Wat is hier aan de hand” zie je ze denken.

- ”iedereen komt aan de beurt” legt een van de agenten uit. Mensen zijn verbaasd, maar gelukkig heeft vrijwel niemand problemen met de actie(???).

- vrijwel iedereen verlaat opgewekt het perron (in welke wereld leeft u mevrouw Zandstra?) nadat ze zijn gefouilleerd.

- De mensen die ‘moeilijk’ doen zijn deze avond op één hand te tellen(???).

 


Nachtrust
Het is oorverdovend stil aan de kant van de gemeente. Er komt geen enkele reactie vandaan. Noch een bevestiging van mijn bezwaarschrift, noch een excuusbriefke voor de manier van werken. De dreiging tot inbraak blijft dus gewoon doodleuk staan. Ik moet ermee leven dat op elk willekeurig moment een bataljon agenten de voordeur kan komen binnenrammen.


Hoewel een enkele zieke staatsslaaf hier misschien op kickt en mijn reactie overdreven vindt, voor mij is het gewoon funest voor de nachtrust. En dan heb ik het nog niet eens over de schofterige grappenmakerij van dhr. Norder bij beantwoording van de raadsvragen.


60.000 euro
(lang stuk maar het lezen waard, kan ook U hard in de portemonnee treffen)

Een onafhankelijke taxateur maakte een kleine 3 jaar geleden de rekening op. Mijn woning is minimaal met 60.000 euro in waarde gedaald. Dit heeft niks te maken met de Pand Brigade, of met de toentertijd non-existente huizencrisis.


De meeste vrijsprekers die de politiek een beetje volgen zullen de olijke PvdA-er Jetta Kleinsma kennen. Sinds kort de vervanger van Ahmed Aboutaleb, Staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (proest!). 


Mevrouw heeft deze positie echter bemachtigd door weg te vluchten van zeer destructief beleid in haar vorige functie als collega wethouder, van Henk Kool, Marnix Norder en andere ellendelingen in Den Haag.


Los van het feit dat ze de een of andere welzijnsorganisatie failliet liet gaan (en daarna switchte naar wethouder van Cultuur en Financiën EN locoburgemeester (!), het kan allemaal in PvdA-land!) is ze ook persoonlijk verantwoordelijk voor de zogenaamde “gebruikersruimtes”.


Deze enigszins neutrale term is een eufemisme voor het volgende: hardrugsgebruikersruimtes die ze doodleuk midden in woonwijken plempt. Er komen er een stuk of 10 van in heel Den Haag te staan (waarvan 2 of 3 al geopend), maar net als met de Haagse Pand Brigade blijft het daar niet bij.


Ze komen in heel Nederland te staan, en in verschillende gemeenten in het land zijn er enkele al operationeel. Binnenkort ook bij u voor deur dus!


De harddrugs wordt in de ruimte niet verstrekt, de middelen om deze te kopen moeten in de betreffende wijken gestolen worden. Dankzij het staatsverbod op drugs zijn deze middelen zoals u weet krankzinnig duur. Er bloeit dan ook een weelderige dealers cultuur op zo lekker vlak voor je raam met allerlei ongure types.


In de ruimtes wordt er overigens 0% aandacht besteed aan het afkicken. De bedoeling is de patiënten verslaafd te houden zodat instellingen als Parnassia, die de ruimtes beheren, hier enorm veel geld aan kunnen verdienen (stelen).


Ik woon redelijk dicht in de buurt van een van deze drugsholen en de prijs van mijn woning is dus in elkaar gedonderd. Alle kopers kiezen het hazenpad zodra ze dat ding zien. De strijd tegen deze gebruikersruimtes is door verschillende wijken hard en langdurig gevochten, indien er interesse voor bestaat, ga ik hier binnenkort wat dieper op in.


Ondertussen hemelt wethouder Norder dezelfde Jetta Kleinsma recentelijk op deze video:“We hebben elkaar heel diep in de ogen gekeken, en we hebben gezien dat het goed zat”, spreekt meneer Norder dan ook luid en duidelijk.


Ik hoop op een motie van wantrouwen voor dhr. Norder, ik hoop dat niet nog een PvdA wethouder de dans ontspringt zoals Jetta Kleinsma dat gedaan heeft.


je gaat je als individu bijna schuldig voelen door te klagen over twee verschillende zaken. Vooral als je dan als kers op de taart de verwensing “crapuul” naar je hoofd geslingerd krijgt.


Uitschot en gespuis vond ik eigenlijk nog wat te grof vertaald voor deze ambtelijke sneer. Na wat speurwerk op Google kwam ik bij de volgende synoniemen uit: GEPEUPEL, GRAUW, JANHAGEL, SCHORRIEMORRIE. (http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=plebs)


In HENK KOOL’s stoutste droom stelt hij voor dat alle freedomfighters, eigendombewakers, anarcho-kapitalisten, libertariërs, maar ook alle andere burgers en staatssceptici van Nederland, één van deze geuzennamen kiezen, hun strijdbijl begraven en vervolgens heel diep bukken, zodat zijn collega wethouders & vrinden via hoogwaardig “sociaal” beleid de penetratie kunnen beginnen. Zoals altijd is het PvdA-credo (maar de andere partijen doen net zo hard mee), eerst lokaal, dan nationaal. De franchises die hiervoor gebruikt worden zijn de Pand Brigade en de drugsholen.


Wees op uw hoede!


Wordt vervolgd.


Devidas


PS: Om te illustreren dat de politiestaat (in mijn belevenis) nu toch echt een feit is, het volgende beeldmateriaal met begeleidende onderschriften:


Klik op een foto voor een (iets) grotere versie


Foto 1 Straatrazzia’s via de Auschwitz methode (pas op welke trein/tram u instapt) bij Den Haag Hollands Spoor.


Foto 2 Crapuulesk klootjesvolk loopt in de weg van de Haagse Gesta…eh Pand Brigade. (Hulde voor de maker, photoshop)


Foto 3 Operationele staats-gebruikersruimte fungeert als soort moderne Sjakie’s Chocoladefabriek voor de jeugd.


Foto 4 Protest bijeenkomst van wijkbewoners tegen staats-drugshol wordt schoongeveegd door M.E.


Foto 5  Een crapule belastingslaaf wordt afgevoerd bij dezelfde protest bijeenkomst.Bron: anarchiel

Voeg toe aan: