Zoeken
 


Hier trappen we toch niet meer in he?

Laatste wijziging: donderdag 4 december 2008 om 01:24, 1868 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 4 december 2008

De terreurdreiging in Nederland is momenteel groter dan ooit. Dat zegt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Tjibbe Joustra in een interview in de Volkskrant.

Volgens de eind deze maand vertrekkende NCTb hebben internationaal opererende Jihadisten Nederland in het vizier. Met name de film Fitna van PVV-leider Geert Wilders heeft volgens Joustra kwaad bloed gezet onder moslimfundamentalisten, maar waar de dreiging concreet uit bestaat wil hij niet zeggen.

Jihad
Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat op Arabische jihadsites aanslagen in Nederland worden aangemoedigd in relatie tot Wilders. De NCTb hanteert verschillende stadia van het dreigingsniveau. Op dit moment is die 'substantieel', net als drie jaar geleden toen Samir A. werd opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Joustra omschrijft de dreiging nu echter in de krant als 'substantieel met een plusje'. Verder zegt Joustra dat de regering in aanloop naar de film de dreiging niet heeft overdreven. In Nederland wordt dat in tegenstelling tot in het buitenland wel zo gezien.

Cartoons
"Ook bij de Deense cartoons kwam de reactie pas na vele maanden, dit jaar zelfs voor een tweede keer", zegt Joustra. "Op internet kunnen die dingen zo weer de kop op steken. Dat zijn lange termijn processen."Bron: depers

Voeg toe aan: