Zoeken
 


Jij en jouw leven

Laatste wijziging: woensdag 20 mei 2009 om 15:32, 2429 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 mei 2009

Het zijn spannende tijden die zich nu afspelen. We maken ons klaar voor de geboorte van een nieuw tijdperk. Een tijdperk ven verandering, nieuw leven en nieuwe kansen. Spannend maar mooi ! De tijd van nu is een voorbereiding hierop en voor sommige verloopt dit rustig en ontspannen, voor anderen is dit eerder een chaotische tijd.

Iedereen komt zichzelf tegen op een bepaald moment en wordt aangezet tot nadenken, aangezet tot verandering. Het is de bedoeling om deze tijd te benutten om je dromen waar te maken. Te streven naar je doel, in kleine en grote stappen. Het universum werkt snel op dit moment dus maak gebruik ervan.

Begin met een stevige basis te leggen en durf vooruit te kijken. Let wel, we hebben het hier niet over materiele zaken die overbodig zijn. Het gaat om innerlijk verandering en de uitstraling hiervan naar buiten toe. Deze zijn vele malen mooier dan bv een plasma tv of een dure auto voor de deur. Het feit is dat men vrij snel op deze zaken uitgekeken is en dan wilt men weer iets nieuws, iets anders wat meer geld kost. Stel jezelf eens de vraag of dat je werkelijk gelukkig maakt of compenseert het voor een tijdje het gemis wat je diep van binnen ervaart ? Wanneer je hier eerlijk op kunt antwoorden en je wilt de verandering aangaan, dan is daar nu het goede moment voor.

Alles draait erom dat je meer bent dan een mens met behoeften. Je bent een uniek wezen met een hoger bewustzijn en wanneer je dit beseft en je hieraan gaat werken dan zul je werkelijk dat gemis gaan compenseren. Je zult er achter komen wat jouw gemis was, namelijk het feit dat jij jezelf kwijt was. Je bent gaan leven zoals de maatschappij, familie, overheden en dergelijke wilde dat jij leefde. Dat hield in dat je met de menigte mee liep en wellicht niet datgene kon doen wat jij graag wilde. Wellicht kwam het helemaal niet overeen met jouw hogere doel en kon je niet de bestemming bereiken die jij ooit hebt gekozen.

Het is niet erg om eens rekening te houden met anderen wanneer dit overeenkomt met jouw gevoel. Dat mag best en het kan ook geen kwaad eens iets tegen je zin te doen maar........ het mag geen gewoonte worden want dan verlies je jezelf in andermans verplichtingen. Een ontevreden gevoel steekt dan de kop op en dit is funest. Velen willen hun gevoel van ontevredenheid compenseren en vaak gebeurt dit met materiele zaken zoals kleding, elektronica, auto's enz. enz. Het brengt je vreugde maar die vreugde duurt maar kort omdat je nog steeds mee loopt met de maatschappij en voldoet of probeert te voldoen aan de eisen die familie, werkgevers en andere autoriteiten stellen. Het ontevreden gevoel blijft en weer ga je op zoek naar compensatie want een mens wilt geluk ervaren en dus zoeken we dit.....soms dus op de verkeerde plaatsen.

Je kunt dit veranderen hoor, en nee, je hoeft niet met je familie te breken of je ontslag aan te vragen of op straat te gaan protesteren tegen overheden. Je kunt wel eens gaan kijken naar jouw manier van leven. Werk je nog aan de dromen die je vroeger had ? Heb je je doelen al bereikt ? Ben je gelukkig met je huidige leven ? Zeg je hierop ja, ga dan vooral door. Maar wanneer je antwoord nee is dan kun je gaan kijken hoe je veranderingen kunt gaan aanbrengen. Met kleine stapjes werk je aan je leven zoals jij het voor ogen had. Het vergt moed en aanpassingsvermogen en sommige mensen zullen raar kijken maar wanneer jij dat innerlijke gevoel van geluk voelt dan zal het altijd het waard zijn, want jij bent het waard om gelukkig te zijn. Je hebt maar 1 leven en jij en je leven zijn uniek, leef je leven dan ook zoals jij dat wenst en wordt terug gelukkig. Leef en beleef je leven dan ook als iets unieks en geniet ervan. Probeer het eens uit, wat heb je te verliezen ?


Met veel liefde gegeven


Aartsengel Chamuël en Uriël

 

 Bron: eternity-spiritualiteit

Voeg toe aan: