Zoeken
 


Celestijnse belofte

Laatste wijziging: woensdag 13 mei 2009 om 11:49, 2170 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 13 mei 2009

 

In het manuscript van 600 jaar geleden staat, dat wij een wedergeboorte van bewustzijn zullen doorlopen. Dit bewustzijn verloopt heel langzaam en het is geen godsdienstige, maar een spirituele aldus een geestelijke bewustwording voor iedereen.

EERSTE INZICHT (EGO, DOMINANTIE, EERLIJKHEID en RESPECT) Wat relaties betreft zijn we zó veeleisend geworden, dat we relaties onmogelijk maken. Volgens 't manuscript merken we dat juist vanwege dié machtsstrijd heel moeilijk is om bij een en dezelfde partner of vriend (in) uit te houden. Als we dit kunnen begrijpen, hebben wij al het eerste inzicht bewust begrepen. Eerlijkheid en respect in een partnerschip is een absoluut vereiste op succes. Het probleem van het kwaad heeft alles te maken met het menselijke ego en met angst, die ons van die creatieve kracht vervreemden. Wanneer we met onze eigen innerlijke kracht verbonden zijn, weten dat onze geborgenheid van binnenuit komt. Onthecht van elkaar en je zult meer ruimte in jezelf voelen. We hebben allemaal leerprocessen uit onze jeugd ervaren dus gevoeld, maar nog niet begrepen.

Overzicht: zoek voor jezelf, welke betekenis jouw jeugd heeft achtergelaten? Zoek de betekenis die dat leven op jou heeft gehad? Je moet proberen te ontdekken wat je van je moeder had moeten leren? Wat jij in je moeder had willen veranderen, is een deel van datgene waar jezelf ook mee bezig bent. Ook wat je van je vader had moeten leren? Wat had je graag veranderd aan je vader, is dit misschien waar jij problemen mee hebt? Wij zijn niet alleen lichamelijk de schepping van onze ouders, maar ook spiritueel. Jij bent de vrucht van deze twee mensen en hun levens hebben een onherroepelijk effect gehad op wie je nú bent? Jouw weg is de ontdekking van je eigen waarheid. Hoe omschrijf je wat je ouders verkeerd deden of wat ze je geleerd hebben? Zoek wat er met je gebeurt is van af je geboorte ? Was je een lief, bang of angstig kind? Was je een kind met of zonder zelfvertrouwen? Als kind was je gemakkelijk te domineren? Was je een kind die zich gemakkelijk liet intimideren? Voelde je als kind een slachtoffer? Waarom denk je dat je in dit gezin terecht bent gekomen? Wat moest je hiervan leren? De meeste van ons hebben een beheersingsdrama te overwinnen? Wat denk je wat jou beheersingsdrama (levenslessen) zijn? Wij hebben allemaal een spiritueel doel, een opdracht, die wij moeten invullen en uitvoeren zonder dat wij dat beseffen. Pas als wij ons daarvan bewust zijn, kan ons leven van NU beginnen. Opheldering uit ons verleden is een nauwkeurig bewustwordingsproces. Niemand mag domineren en we moeten gelijke partners zijn met respect voor elkaar, dit kan alleen gebeuren doordat beide in balans zijn.

Wij zelf kunnen niemand veranderen, wij moeten eerst ons zelf veranderen. Want als je gedomineerd wordt, slachtoffer wordt, of geïntimideerd wordt, laat je dit wel zelf "onbewust" toe, omdat je niet in balans bent en ook niet sterk genoeg bent. We móeten bepaalde emotionele voorvallen in een gezin méémaken, vóór onze eigen levenslessen, om dáár van te leren.

TWEEDE INZICHT: Materiële verslaafdheid en Evolutie. Hoe geobsedeerd iedereen is geweest de laatste tijd; als je nu naar de wereld kijkt, zou je die obsessie die intense gerichtheid op de economische vooruitgang, heel duidelijk moeten kunnen zien. Nu moeten we uit deze obsessie ontwaken en de reden van ons bestaan weer gaan begrijpen.
Overzicht: weten, dat materiele dingen ons heus niet gelukkigere kunnen maken. Geluk komt van binnenuit en kan niet gekocht worden. Door te begrijpen wat we eens verkeert, hebben gedaan zoals negatieve daden en gedachten, om die weer goed te maken. Daarom zijn wij hier op aarde. Vooral om onze spiritualiteit dus, geestelijk te groeien, dat is de juiste menselijke evolutie. Wij zijn ééns heel zuiver geweest en nu moeten wij weer terug naar dit zelfde gevoel, van weten en voelen en geloven in hogere waarheden.

DERDE INZICHT: Concurrentie en Innerlijke Waarneming. Leef zonder die drang van het bezitten, dan leef je veel vrijer. Laat je niet meeslepen door andere mensen hun ideeën, er hoeft helemaal geen concurrentie te zijn. De wereld wordt overheerst door materiële dingen, innerlijke waarneming is veel mooier en rijker? Als je echt goed leert kijken dan zie je dat alles mooi en zuiver is, dan zie je de werkelijke schoonheid in alles en iedereen. Als je eenmaal die pure schoonheid hebt ervaren, zal niets je meer onverschillig zijn.

Overzicht: concurrentie is niet nodig. Wij kunnen alles zien en voelen en interpreteren zoals wij willen, als wij dit in zuiverheid doen. Zien wij dingen en mensen in de juiste vorm, in de juiste schoonheid. Alles is mooi, maar wij moeten het ervaren en willen zien?

VIERDE INZICHT: Machtsstrijd. Mensen zullen uiteindelijk inzien dat het Universum uit één groot dynamische energie bestaat, een energie die ons in stand houdt en aan al onze verwachtingen kunnen voldoen. Maar we zouden NU moeten inzien, dat vele mensen zich vroeger ( onbewust) hebben losgekoppeld van die grote energie Bron. Dat zij zich hebben afgesneden en daarom angstig en onveilig hebben gevoeld. Daarom hebben vele mensen persoonlijke energie problemen. Door onbewuste concurrentie die aan alle menselijke conflicten ter wereld te gronde ligt. Dat is de strijd om de macht, dit is geen eerlijke concurrentie? Waarom manipuleren of beheersen?

Overzicht: dus als ze "denken" succes te hebben, is dit dan een zogenaamde psychische energie opkikker, ten kóste van een ander? Psychische agressie wordt van de ene generatie op de andere generatie overgedragen. Ze"denken" energie van een ander nodig té hebben. Ze "denken" dat ze misschien die energie krijgen door ruzie te maken. Of door een te grote IK (EGO) in de wereld te zetten. Ze denken dat ze dan energie weg kunnen zuigen uit die persoon die zij beheersen of Dominerende. Zij denken dat ze die energie nodig hebben voor zichzelf, hoewel ze dit niet "bewust" doen. Wordt er zo altijd schade toegebracht en dit is heel negatief. Als we dit kunnen begrijpen weten we ook, dat de Universele Energie Bron aanwezig is vóór iedereen, alleen weten zij niet meer hoe zij dit kunnen herstellen. Dit kunnen zij doen dóór weer te geloven en vertrouwen op hun eigen innerlijke energie kracht. Geef iedereen de ruimte die zij ook verdienen.

Deze kracht is er altijd ál geweest maar die kracht hebben ze doodgezwegen of ontkent. Dus zij weten niet meer hoe dit werkt. Door respect en eerlijkheid voor elkaar, verspreiden we de juiste energie . Dan hoeven we niets meer te stelen want dit is een gebrek aan informatie voor jezelf, leer weer OP je eigen energie te vertrouwen. Energie zouden we ook beter kunnen verdelen door eerlijke concurrentie met medemensen en liefde voor onszelf en anderen te voelen. Wij kunnen zelf door positieve gedachten voldoende energie ontvangen en geven. Laat iedereen in hun eigen waarde. Heb respect voor alles en iedereen en zo zal men ook respect (energie) terug ontvangen. We hebben geen energie van een ander nodig, weet dat wijzelf voor onze eigen energie bron kunnen zorgen. Door te weten dat wijzelf innerlijke kracht hebben. Dit betekent dat diegene die energie ( onbewust) van anderen afpakken, niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, omdat zij niet op zichzelf vertrouwen. Door dit te verbloemen, creëren zij een macht positie ( overheersen) of een ego in de wereld te zetten en beide zijn "zuigers" .

VIJFDE INZICHT: Herhaling van alle levenslessen. wij moeten allemaal uiteindelijk onze eigen bewustzijn hervinden en dit is de sleutel tot beëindigen van conflicten in de wereld. In onze jeugd hadden wij juist moeten léren, welke onze levenslessen waren. Daarin zijn wij blijven steken en wij vallen in herhaling keer op keer, omdat wij liever ouders of anderen de schuld geven van onze problemen? Dit is onze eigen onbewuste beheersingsdrama, dit is een drama omdat het één vertrouwd gevoel is geworden. We herhalen deze gevoelens steeds weer zonder het te beseffen, dat dit verkeert is. Dus alles wat negatief herhaaldelijk voorkomt is een levensles en waar we zeker naar moeten kijken. Als wij steeds drama's herhalen van onder ander een ego, of dominantie of macht strijd om de energiestroom te manipuleren, is dit betreurswaardig. Dit heeft te maken met afstandelijkheid en geen vertrouwen in de medemens of jezelf te hebben. Dit kan een volmaakt beeld zijn van een beheersingsdrama. Zo kunnen we zien dat iedereen zij eigen beheersingdrama speelt.

Overzicht: Wees heel duidelijk en eerlijk, zodat die drama's makkelijker op te lossen zijn, omdat er dan meer vertrouwen ontstaat. De eerste stap in het bevrijdingsproces is een bewustwording van onze eigen drama's (levenslessen.) Denk er maar eens over na, als iets gebeurt dat geen toeval kan zijn, maar ons verder brengt in ons leven, dan worden wij een heel ander mens. Wij krijgen weer vertrouwen in onszelf. Wij hebben een gevoel dat we iets bereiken. Wij geloven weer in het positieve en zo kan de energie weer doorstromen. Als dat gebeurt wordt het energie niveau versterkt.

ZESDE INZICHT: Je echte ware IK vinden. Dit kan maar op een manier als wij de waarheid en balans en opheldering van het verleden vinden. Dan hebben wij dat drama gewoonte overwonnen, zei het inzicht daarvan, dan vinden we onze Hogere Zelf, onze evolutionaire identiteit. De volgende stap is dat iedereen terug moet gaan naar zijn verleden, terug naar 't gezin van vroeger om te kijken hoe die gewoontes zijn ontstaan. Als wij weten hoe onze eigen beheersing methode ontstaan zijn, blijven we ons ervan bewust. Vergeet niet dat de meeste leden van een gezin, zelf drama's opvoeren en energie ontnemen, zij hadden ook een beheersingsdrama nodig.

Onze eigen drama's ontwikkelen we altijd in onze verhouding tot het gezin, om er van te leren. Omdat iedereen vanuit zijn eigen evolutionair spiritueel standpunt zijn gezinservaring herinterpreteren; kunnen we ontdekken wie we echt zijn. Zodra we dat doen, valt ons beheersingsdrama van ons af en begint ons echte leven. Je kunt daarmee beginnen als je begrijpt hoe jouw drama tot stand is gekomen, door dan te weten welke problemen je had? Heb je dezelfde fouten of irritaties als iemand uit dit gezin? Deze fouten in een ander vond je niet leuk, maar misschien heb jezelf ook wel dezelfde fout? Door hier eens goed en objectief over na te denken kom je achter je eigen persoonlijke drama's uit je jeugd. Ieder drama kan onderzocht worden. Maar vergeet niet dat mensen de neiging hebben om die drama fouten wel in anderen te zien, maar denken dat zijzelf daar geen deel van hebben uitgemaakt. Ieder van ons moet die illusie zelf overwinnen voordat we verder kunnen gaan. Begrijpen wij ons eigen drama's (levenslessen) dan ontdekken we een echte bevrijding. Problemen met het mannelijke of het vrouwelijke deel van onszelf kon al ontstaan zijn vanuit onze jeugd?

Overzicht: als je wat moet veranderen doe dit dan ook. Dan kunnen wij pas evalueren en groeien, want zo'n drama ( levensfouten) houdt onze groei tegen. Dan krijgen wij inzicht en zien de nieuwe werkelijkheid. Hebben we de gewoontes eenmaal overwonnen, zegt het inzicht, dan vinden we ons Hogere Zelf, onze evolutionaire identiteit. Want die waarheid uit ons verleden verteld ons wie wij werkelijk zijn. Kinderen nemen die trillingsniveau over van hun ouders en zorgen dat deze verder stijgt. Deze generatie is echter in één opzicht anders. Wij zijn klaar om hét proces bewust te doorlopen en te versnellen. Dit was niet in onze ouders hun tijd, wij zijn nú veel verder dan waar zij toen waren.

ZEVEND INZICHT: Door intuïtie laten leiden. Als je helderheid hebt over wie je bent. Door de waarheid over jezelf te krijgen, kun je doeltreffender werken met anderen. Dit inzicht is mensen tot helderheid brengen, zodat ze doelgericht worden. Verwar kalmte niet met zorgeloosheid, onze vredige houding geeft aan hoe goed we in verbinding zijn met onze eigen energie. Je moet in verbinding blijven met de BRON en dit gaat steeds makkelijker als je weet wie je bent.

Overzicht: nu kun je je afvragen, waarom ben ik eigenlijk in dit gezin terecht gekomen? Wat kan daarvan het doel zijn geweest? Probeer te ontdekken wat je eigenlijk van hen moest leren? Of maak jij ook steeds dezelfde fout als een van je ouders? Heb vooral geen angsten die verstikken je en houden je evolutie tegen. Het geeft ons inzicht over onze gedachten, door aandachtig en objectief naar jezelf te kijken, wat er sinds je geboorte met je is gebeurd. Als je je leven als één verhaal beschouwt, van je geboorte tot aan dit moment, dan zul je zien hoe je altijd met deze vraag onbewust bezig bent geweest? Leer je gevoelens te tonen en laat beladen emoties los.

ACHSTE INZICHT: Intermenselijke Kracht. Een manier om zodanig met andere mensen om te gaan, zodat boodschappen beter overkomen. Ga niet te snel, blijf op je situatie concentreren. Het achtste inzicht waarschuwt voor iets, namelijk dat je je groei niet moet laten stoppen. Dat gebeurt als je verslaafd raakt aan iemand anders. Wij hebben "eigenlijk" niemand anders nódig, wij moeten veel méér op onszelf staan, wij zijn allemaal individuen. Laat iedereen vrij en onthecht van alles en iedereen zodat je dichter bij jezelf kunt blijven en gun elkaar de vrijheid. Anders wordt je te zeer afhankelijk aan die ander. Dus wordt niet áfhankelijk, stá in je eigen kracht. Als ouder is het ergste wat je een kind kunt aandoen is een flink tekeer gaan tegen hen, zo stop je hun hele energie. Daardoor schep je beheersingsdrama's in hen. Domineer een kind niet, laat ze vrij ademen. Zij moeten zelf leren en geef hun je vertrouwen. Als ouder kun je alleen zaadjes zaaien en hopen dat de kinderen die zaadjes oppakken. Geef het goede voorbeeld, het intergratie proces in een gezin is zowel vrouwelijk als mannelijk. Uiteindelijk moet ieder individu de ander helft accepteren, anders kunnen ze zichzelf niet in de richting leiden die ze willen zijn.

Overzicht: ieder van ons moet naar de belangrijkste wending in ons leven kijken en die in het licht van onze evolutie interpreteren. Wij krijgen inzichten op dat moment wanneer wij dat nodig hebben. Dit betekent dat je er klaar voor bent. Wees niet te streng voor jezelf, accepteer jezelf zoals je bent. Dit ben jij en jij bent uniek zoals je bent. Het praten met mensen geeft vaak antwoorden die wijzelf zoeken. Als het er op aan komt hebben wij niemand nodig. Het is fijn als wij met andere ons leven kunnen delen, daarvan leren wij ook weer.

NEGENDE INZICHT: Evolutieniveau. Het spirituele bewustzijn is gebaseerd op het waarnemen van synchroniciteit, van bewustzijn. Wij zijn hier met een opdracht en daardoor wordt pas duidelijk waarom het zo belangrijk is dat we een innerlijke verbinding onderhouden, en er achter komen welke waarheid we hier komen uitdragen. Het is een proces waarbij we waker moeten worden en onze ogen openen voor de realiteit en in wie we werkelijk zijn. Het komt er in feite op neer dat het leven op aarde draait om een toenemende hogere bewustwording van onze spirituele aard, zodat iedereen zijn energieniveau en evolutie tempo stijgt. Het leven is nu doelgericht en bevredigend door onze eigen evolutie als wij de kennis van al de andere acht inzichten bereiken.

"Tiende Inzicht" gevolg op de "Celestijnse belofte"

 

IN DE JAREN ZESTIG: met een overvloed aan twijfels, analyses, kritieken, begonnen de onwrikbare regels af te brokkelen. Menselijk gedrag werd niet langer gereguleerd door krachtige afspraken. In de hele wereld vond een polarisatie van standpunten plaats. Een strijd tégen de toegankelijkheid en de progressiviteit van de afgelopen 25 jaar. Mensen begonnen te twijfelen aan de kerken en zodoende ging men meer zien in de Oosterse leefwijzen. Door het geloof ontstaan oorlogen, deze gegevens zijn al heel oud.

OVERGANG: Hoe wij die standpunten konden bereiken en verder konden gaan door oude standpunten en beweringen absoluut los te laten. Daardoor kunnen wij nu aan onze eigen individuele taak en bestemming beginnen en zo kunnen wij het beste evolueren.

ANGST: dat instinctieve gevoel, dat wij iets bepaald moeten doen om onze angst te bevrijden. Iedereen komt hier met de beste bedoelingen op aarde. Mensen zijn niet gek, zij worden gek van angst en maken daarom ook gruwelijke fouten. Angst haalt het slechtste in de mens naar boven. Angst is het ergste wat een mens kan meemaken. Maar als wij die angst zouden kunnen begrijpen, door er over té praten, kunnen wij die angst transformeren. Niemand hoeft meer met angsten te leven, door er aan toe te geven, geef je er zelf steeds weer energie aan. Angst is vooral gebrek aan informaties en houdt daarom je evolutie tegen.

TIENDE INZICHT: wanneer wij eenmaal de Tien Inzichten gaan begrijpen, zien wij ons geboorteproces vanuit perspectief van het Hiernamaals. Wij beseffen dat wij hier allemaal zijn om de Aarde dimensies op één lijn te brengen met de hogere sferen. Wij gaan ons meer van onze eigen geboortevisie herinneren. Wij gaan begrijpen waarom wij hier op aarde zijn en wel om onze levensfouten te begrijpen en die dan los te laten. Het zal ons duidelijk worden dat wij van plan waren een bepaalde bijdrage aan de wereld te leveren. Door vooral te Wéten wie we zijn? Het Tiende Inzicht gaat ook over het vasthouden van ons optimisme en wakker en alert te blijven en liefde voor onszelf te voelen.

EVOLUTIEPROCES: in deze tijd is het Tiende Inzicht aan het ontluiken. Waren wij er ons ervan bewust dat de mensen in ons leven waarschijnlijk zielen zijn, met wie we al vele levens een relatie hadden. Het beschrijft een visie die ons omringt op ons diepste innerlijke, hoe wij ons leven positief kunnen veranderen. Iedereen is bezig met zijn eigen groeiproces. Iedereen doet het op zijn eigen manier en er gaan vele wegen naar de top . Wij zijn allemaal zoekende en wij zoeken naar de waarheid, wie we eigenlijk zelf zijn. Als men dit gevonden heeft wordt het een reis van spirituele wedergeboorte. Wij weten eigenlijk alles al, het is aanwezig in ons Hogere Zelf. Weet dat je alle energie en kracht in jezelf hebt zitten. Deze kracht heb je nodig voor je groei. Door positieve gedachten halen wij het optimale uit het leven. Laat óude beweringen en eerdere gegevens los, die passen niet meer bij ons, zodat je nu volledig en voluit kunt evolueren.

Bron James Redfield en bewerkt door Ans Corbée



Bron: spiritualwisdom

Voeg toe aan: