Zoeken
 


eerste chakra

Laatste wijziging: dinsdag 5 mei 2009 om 09:54, 2643 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 5 mei 2009


Eerste chakra: Het eerste chakra, het wortelchakra, bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat, bij het stuitje. De kleur van dit chakra is rood en het staat voor eigen wil, veiligheid en machtshonger.


Het eerste chakra fungeert als fundering onder onze levenservaring.Wanneer we niet in onze eigen goedheid geloven zullen we de stroom belemmeren en woede, gekwetstheid, pijn, vrees en meer van dergelijke gevoelens ervaren. De negatieve houdingen die met dit chakra gepaard gaan hebben te maken met wanhoop en slachtofferschap. De positieve houdingen getuigen van een spiritueel geloof in de goedheid van het leven. Ze houden vertrouwen en een gevoel van thuiskomen in. We kunnen ons openstellen voor de schoonheid in de natuur en gevoelens van rust en vrede (eenheid) met de wereld geven.
 
Het eerste chakra staat voor je fysieke identiteit

Basis-Chakra edelsteen: jaspis rood, valkoog / tijgeroog

Kleur: rood

Mantra: LAM

Bloemblaadjes: 4

Element: aarde

Plaats: perineum

Functie: overleving, basisvorming

Het basis-chakra wordt geassocieerd met leven en overleving. Als de energie in dit chakra stroomt voel je passie, levendigheid, alertheid en seksueel verlangen. Als het geblokkeerd is voel je schuld over seks, emotionele afhankelijkheid en stuurloosheid.

Belangrijkste levensgebieden:
Aarden, voeding, vertrouwen, gezondheid, huis, gezin, financiën, juiste grenzen.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Verlating, fysieke verwaarlozing, problemen met voeden, ernstige ziekte, lichamelijk geweld.

Lichamelijke aandoeningen:
Aandoeningen van de ingewanden, dikke darm, botten, tanden, benen, voeten, knieën, onderrug, eetstoornissen, slechte algemene gezondheid.

Kenmerken van een onderontwikkeld eerste chakra:
Ontkoppeling van het lichaam, angstig, rusteloos, weinig focus en discipline, financiële problemen, zwakke grenzen, wanordelijk.

Kenmerken van een overontwikkeld eerste chakra:
Te veel eten, op het materiele gefixeerd zijn, traag, lui, moeheid, verslaafd aan zekerheid.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: