Zoeken
 


reïncarnatie

Laatste wijziging: maandag 4 mei 2009 om 09:37, 2671 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 4 mei 2009

Reïncarnatie: In de theorie en praktijk van reïncarnatie verlaat de Ziel na de dood het lichaam. Deze Ziel maakt een langere reeks van wedergeboortes door, terwijl deze Ziel elke keer weer de keuze maakt om nieuwe groeikansen te benutten. Elke Ziel heeft al vele levens gehad, elke keer in een nieuw lichaam en binnen nieuwe omstandigheden.

Elke Ziel heeft basis levenslessen te leren. Deze lessen worden geleerd in de vele incarnaties op Aarde gedurende de eeuwen en decennia. Zo zijn er oude zielen die al langer geleden aan hun incarnatiecyclus begonnen zijn en zo zijn er jongere zielen die minder levens achter de rug hebben. Oud en jong zegt in dit verband niets over leeftijd in tijd gemeten, maar het verschil ligt in ervaringen.

Het doel van reïncarnatie is dus bewustwordingsgroei. In elk leven leggen we ons zelf een bepaalde levensles en bepaalde specifieke levenssituaties op waar we van willen leren.

De cyclus van wedergeboorte lijkt erg abstract. Wat moeten we daar toch mee als we al genoeg hebben aan het leven dat we in het hier-en-nu leven? Wat heeft het voor zin om te weten dat er meerdere levens bestaan die je geleefd hebt?

Hoe verder we komen in ons bewustwordingsproces, hoe verder we komen in het vier stappen systeem, hoe meer bagage we uit dit huidige leven hebben aangepakt. Maar daar stopt het niet. Vaak kiezen we dan ook nog om niet opgeloste bagage uit vorige levens in het hier-en-nu te gaan oplossen. Die bagage heet karma.

We hebben dus te maken met karma dat is opgebouwd in ons huidige leven, maar ook met karma dat is opgebouwd in vorige levens. Maak je echter geen zorgen over de gedachte dat je het al lastig genoeg vind om je zaken in dit leven op orde te brengen. Karma presenteert zichzelf aan je op het moment dat je er klaar voor bent en er ruimte in je huidige leven is om het aan te pakken. Maar hoe moet je dat dan aanpakken? Daar wordt meer over gesproken in het hoofdstuk ‘Groei Ondersteuning’.

Het is belangrijk om reïncarnatie en karma als begrippen te introduceren, omdat het uiteindelijke doel van alle Zielen is om te groeien in hun bewustwording. De groei wordt nu eenmaal bereikt door levenslessen. Terwijl we leren, bouwen we echter karma op, omdat we elke les vaak meerdere malen gepresenteerd moeten krijgen om deze te begrijpen en volledig te doorgronden.

Als we op school een proefwerk Aardrijkskunde moeten maken, maar we hebben de stof niet begrepen, halen we een onvoldoende. Deze onvoldoende blijft op onze lijst staan. Deze zullen we moeten compenseren of middels extra activiteiten van onze lijst laten halen. Zo kun je het groeiproces in dit en andere levens zien. Je kiest voor bepaalde lesstof. Als je deze geleerd hebt, dan krijg je een proefwerk, of te wel een test, om te zien of je de stof goed begrepen hebt. Leer je niet van deze levensles, deze test, dan krijg je een onvoldoende, vrij vertaald: je creëert karma. Dit is overigens meestal niet een bewust proces, maar een onbewust groeiproces. Je weet vaak dat je gegroeid bent, als bepaalde omstandigheden zich niet meer voor doen in je leven of bepaalde mensen geen onderdeel meer van je leven uit maken.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: