Zoeken
 


Vierde Dimensie

Laatste wijziging: zondag 3 mei 2009 om 00:02, 2642 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 3 mei 2009


In de ontwikkeling naar de Vijfde Dimensie, komen we via de Derde en Vierde Dimensies. Dimensies zijn geen tastbare dingen, maar eerder een globale bewustzijnsstaat.


Terwijl we onszelf allemaal in meer of mindere mate en in een hoger of lager tempo ontwikkelen door de vier stappen van bewustzijn heen, gebeurt hetzelfde met de maatschappij. Een maatschappij in de Vierde Dimensie is weer anders dan een samenleving in de Derde Dimensie. Hoe meer bewust we onszelf worden van ons eigen proces, hoe sneller we door ons eigen proces heen gaan en hoe meer mensen dit gaan doen, hoe dichter we als geheel bij de Vierde Dimensie komen en vervolgens bij de Vijfde Dimensie.


Je kunt er vanuit gaan dat een groot deel van de Wereld momenteel in de Derde Dimensie de realiteit van alledag beleeft.


Vierde Dimensie
De volgende fase in de bewustzijnsontwikkeling van onze maatschappij en van ons als individuen noemen we de Vierde Dimensie.


In de Vierde Dimensie moet het Ego al een stuk van zijn macht inleveren. We gaan kijken naar onszelf en beseffen dat anderen in onze omgeving allemaal spiegels zijn. Mag jij je schoonvader echt niet? Is hij altijd bezig je te kleineren? Dat zegt dus wat over jezelf. Wat raakt dit in jou? Wellicht ben jij zelf in je leven bezig anderen te kleineren, zonder dat je het in de gaten hebt.
Ontwikkelingen in de Vierde Dimensie energie gaan ook vaak gepaard met het opruimen van oude thema’s, althans het inzien dat ze bestaan en er vervolgens aan te durven beginnen ze op te ruimen. Hoe meer vaste patronen en oud zeer we kunnen opruimen en los laten, hoe minder ons Ego de kans krijgt ons leven te domineren.


In een Wereld die zich ontwikkelt richting de Vierde Dimensie is er meer naastenliefde. Er is minder behoefte om je Ego te laden met complimenten van anderen of het beledigen van anderen, omdat jij je dan beter voelt. Je beseft dat het jouw leven is, jouw innerlijke leven waar het om gaat. We leren echter ook dat we niet verantwoordelijk zijn voor het levensproces van een ander. Zo worden ook vele patronen waarin mensen onbewust met elkaar verweven zijn, doorzien en doorbroken. De vrouw die voor haar zieke man zorgt, leert nu inzien dat als ze hem teveel betuttelt, zijn herstel wellicht niet bespoedigd wordt, omdat hij hierin ook zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De vrouw wier man altijd jaloers is op haar omgang met haar mannelijke collega’s, leert inzien dat dit zijn proces is en niet haar verantwoordelijkheid. Zo leren zij koers te varen, met (zoveel mogelijk) respect voor elkaars bewustwordingsproces.


Mannen leren beseffen dat naast kracht ook het kwetsbaar durven zijn onderdeel is van het man-zijn. Een man die alleen maar zijn stoerheid en kracht kan en durft te laten zien is in die zin nog geen volledige man. Vrouwen leren dat de mannelijke eigenschappen die ze nodig hebben in deze mannelijk georiënteerde maatschappij niet de overhand hoeven te hebben. Een vrouw mag haar vrouw-zijn omarmen en mag haar vrouwelijkheid, inclusief haar kwetsbaarheid, vieren. Elk individu heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Het doel is om deze in je man-zijn of in je vrouw-zijn te leren balanceren, zodat je volledig tot je recht komt in wie je echt bent. Bij de Vierde Dimensie hoort ook een sterk groeiende interesse voor het paranormale, het openstaan voor niet materiële zaken en een sterke behoefte aan het afschudden van de lasten uit het verleden en het doormaken van je eigen groei in bewustzijn. We leren dat het prima is om materiële zaken en rijkdom te vergaren, alleen we leren ook dat wie we zijn hier niet van afhankelijk is. Het draait niet om wie het meeste bezit, maar als je het meeste bezit en hier niet je eigenwaarde aan ontleent of anderen veroordeelt die minder bezitten, is dat alleen maar heel mooi. Je voelt je niet meer beter of minder dan wie dan ook, omdat jij je eigen unieke levenspad volgt. Dat gevoel krijgt iedereen en iedereen heeft ook echt een eigen unieke plaats en rol in deze puzzel van onze samenleving.


In de Vierde Dimensie leren we echt samen te leven met anderen, terwijl we onze eigen grenzen, waarden en normen respecteren en van onszelf houden voor de unieke mens die we zijn en het unieke levenspad dat we volgen.



Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: