Zoeken
 


Ontdekking van genetische “rem” kan ontwikkeling van MS en kanker vertragen

Laatste wijziging: dinsdag 21 april 2009 om 16:40, 1787 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 april 2009

Wetenschappers hebben de genetische “rem” gevonden die ziekten zoals multiple sclerose en kanker zouden kunnen vertragen of stoppen, zo wordt beweerd.

Onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh zeiden dat hun bevindingen kan ook leiden tot nieuwe behandelingen voor deze ziekten.

Voorheen werd gedacht dat een selecte groep van “meester” genen verantwoordelijk was voor het controleren van de groei van cellen die kunnen leiden tot de condities. Maar de studie ontdekte dat er in werkelijkheid honderden genen zijn die in wisselwerking staan met elkaar.

Wetenschappers zeiden dat ze geloofde dat variaties in dit netwerk verklaart waarom mensen op verschillende manieren ziekten kunnen ontwikkelen. Het team hoopt dat door het identificeren van zwakke plekken in de genetische structuur zij in staat zullen zijn om de groei van tumoren te stoppen en de groei van gezonde cellen mogelijk te maken. 

Professor David Hume, van het Universiteit van Edinburgh’s Roslin Institute, die de studie leidde, zei: “Deze studie heeft ons effectief laten zien waar de remmen zijn die ziekten zoals kanker en multiple sclerose zouden kunnen vertragen of stoppen. “Wij geloven dat dit kan leiden tot behandelingen en therapieën voor vele ziekten van het immuunsysteem”. De bevindingen zijn gepubliceerd in de Nature Genetics journal.

Originele Bron, MailOnline.Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: