Zoeken
 


~ Unieke Schoonheid ~ deel 1

Laatste wijziging: vrijdag 10 april 2009 om 15:51, 3546 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 10 april 2009

 

De Lichtcyclus

 

~ Herinneringen van Thuis ~

Van Steve

We hebben allemaal gehoord dat we naar eenheid en eenheidsbewustzijn gaan. Maar wat betekent dat nu precies? Betekent het dat we onze identiteit verliezen en alles tot een geheel samensmelt? In deze boodschap vertelt de Groep hoe dat werkt en wat dat voor ons betekent. Ze zeggen dat het niet mogelijk is naar eenheid te gaan voordat een ieder van ons onze uniciteit erkent en accepteert. Dat unieke deel van God dat een ieder van ons is, is de reden waarom we hier zijn. De Groep noemt dit Unieke Schoonheid. En het tot uitdrukking brengen van je Unieke Schoonheid is niet alleen je geboorterecht maar ook je verantwoordelijkheid.

Een dikke knuffel en zachte duwtjes,

Steve Rother Woordvoerder voor de Groep


 

Van de Groep

Groeten van Thuis.

 

Lieverds, jullie hebben een gelegenheid gecreëerd om in het licht bij elkaar te komen. Jullie zijn bij elkaar gekomen om in elkaar’s ogen te kunnen kijken en een prachtig spiegelbeeld te creëren, want een ieder van jullie draagt een stukje unieke schoonheid die met geen pen te beschrijven is. Die unieke schoonheid is een deel van God; het is het deel van God dat in jou is. Door die prachtige sluier voor je gezicht te doen, is je unieke schoonheid iets dat goed verborgen is voor je eigen waarneming. Je kijkt in de spiegel en zegt: “Oh, ik vraag me af hoe ik aan dit merkteken kom” of “Waar zijn die bruine vlekken vandaan gekomen?” Je vindt in je spiegelbeeld allerlei onvolmaaktheden, maar wij zeggen je dat deze onvolmaaktheden juist je unieke schoonheid vormen en jou bijzonder maken. Vandaag willen we het hebben over jullie unieke schoonheid. Maar eerst willen we een ander begrip uitleggen dat zal meehelpen om wat later in deze boodschap het verband tussen dit alles te zien.

Wat is licht en wat is lichtwerk?

We willen het hebben over het licht zelf. Momenteel kijken jullie naar een reflectie van licht; het licht dat jullie waarnemen is in werkelijkheid energie. Wanneer wij het hebben over het woord “licht”, is dat niet alleen het licht dat jullie zien van de zon en van die kunstmatige lichten die jullie elektrische lampen noemen. Licht is een energie die wordt overgebracht tussen jullie en alles waar jullie naar kijken. Elk deel van jullie straalt licht uit. Jullie zijn echt lichtwerkers van de Nieuwe Energie. Dat is wat jullie zijn. Dit is niet wat jullie hier kwamen doen. Dit is niet iets wat jullie hebben gestudeerd of tot stand gebracht. Dit is de essentie van wat jullie zijn - door gewoon te zijn. Laten we het daarom hebben over licht, want jullie zien licht als iets dat uitstraalt. Wat gebeurt er werkelijk met een lichtstraal die wordt uitgezonden vanaf de Aarde. Jullie zien licht als een straal die het universum ingaat, zijn limiet bereikt en dan verdwijnt. Want als jullie in een donkere nacht een zaklantaarn gebruiken zal het licht daarvan over een bepaalde afstand uitstralen waarna het lijkt te verdwijnen. Wat gebeurt er met dat licht? Waar gaat het naar toe?

Laat ons jullie eerst vertellen dat het zich nooit in de rechte lijn beweegt die jullie denken. Die lijn is gebogen en de boog van wat jullie licht noemen, wordt uitgezonden via elk energiedeel dat jullie zien. Lineaire tijd, in de illusie waarvan jullie je spel spelen, is ook gebogen. Maar ook wat jullie beschouwen als verleden, heden en toekomst is geen rechte lijn. Het is in plaats daarvan een gebogen lijn. Als jullie je ver genoeg terugtrekken, zullen jullie zien dat al deze gebogen lijnen bij elkaar komen en enorme cirkels vormen. Daarom zou je kunnen zeggen dat ze in feite lichtcirkels zijn. Maar zoals we al hebben gezegd, is licht energie en energie heeft vier basiseigenschappen. De eerste is dat energie “is”. Ze kent geen begin en sterft nooit, ze verandert alleen maar van vorm. De tweede eigenschap is dat energie dynamisch is en moet bewegen om te bestaan. De derde is dat energie altijd de weg van de minste weerstand kiest. En de vierde is dat alle energie is gebaseerd op het universele energieveld dat aan alles ten grondslag ligt.

Als nu energie nooit sterft en licht energie is, wat gebeurt er dan met het licht dat je de duisternis in schijnt en zijn bestemming niet bereikt? Het licht transmuteert in andere vormen van energie. Zelfs de lichten die je ziet in de kamer waar je bent, zijn letterlijk een conversie van de ene energievorm in een andere, in dit geval warmte en fotonen. Daardoor transformeert licht dat lijkt te verdwijnen in de duisternis in feite in andere vormen van energie. Het licht dat jullie gebruiken om je huis te verlichten, is slechts een heel kleine brandbreedte van licht dat het volledige spectrum bevat. Licht in zijn zuiverste vorm draagt energie die, zodra getransmuteerd, jullie belangrijke voedingsstoffen geeft die bevorderlijk zijn voor je ziel. Dit zijn de voedingsstoffen van Thuis die jullie in staat stellen precies genoeg te her-inneren om het spel op te zetten en te pretenderen dat jullie gescheiden zijn van Thuis. De energie die echt licht bevat creëert de omgeving waarin jullie wonen. Als jullie nalaten je wezen te voeden met licht, zullen jullie ophouden te bestaan op het aardse vlak.

Als nu een lichtstraal die het volledige lichtspectrum bevat het universum ingaat, lijkt ook die te verdwijnen in de duisternis, bijna alsof hij door de duisternis geabsorbeerd wordt. In zekere zin is dat waar, maar omdat licht energie is kan het nooit sterven en transformeert gewoon zodat het op andere manieren gebruikt kan worden. Zodra licht dat het volledige spectrum bevat van vorm verandert, volgt het net als energie de weg van de minste weerstand. Waar jullie je over het algemeen niet bewust van zijn, is dat licht dat het volledige spectrum bevat interdimensionaal is en vaak naar een andere dimensie verdwijnt als het lijkt te verdwijnen in de duisternis van jullie werkelijkheid. In feite is een van de dimensies die jullie getransmuteerde licht ervaren, de dimensie waarin wij bestaan en de dimensie die jullie Thuis noemen. Op precies dezelfde manier sturen wij vaak licht naar jullie wereld. Jullie kennen dit als het Licht van Thuis en het voedt jullie ziel op manieren waarvoor jullie geen woorden hebben. Het hoofdportaal dat wij voor dat licht gebruiken is wat jullie de zon van jullie zonnestelsel noemen. Zodra het Licht van Thuis de mensheid bereikt, gebeurt er iets magisch. Een van de voedingsstoffen van Thuis waarin licht van vorm verandert bij de binnenkomst in mensen, is liefde. Liefde is getransmuteerde lichtenergie in een vorm die gebruikt kan worden door spirits die het spel spelen van pretenderen afgescheiden te zijn. Dit is het spel dat jullie het menszijn noemen. Als mensen voelen jullie licht als liefde; als jullie daarom licht willen weerspiegelen doen jullie dat door liefde. Het is nu duidelijk waarom zo vaak wordt gezegd dat je liefde licht is of dat liefde de expressie van God is en dat liefhebben goddelijk is. Jullie doen dat door je eigen liefde en je weerspiegeling van liefde. Er zijn twee manieren om met licht te werken. Je kunt het licht zijn of je kunt het licht weerspiegelen. Jullie zullen stuk voor stuk beide doen en beide vormen van lichtwerk zijn expressies van je goddelijkheid. Daarom is lichtwerker een titel die gegeven wordt aan iedereen die er bewust voor kiest dat licht te verspreiden.

Het andere deel, het belangrijkste, is liefde voor het zelf, want dat is de werkelijkheid van wie je bent. Liefde voor het zelf is voor jullie de moeilijkste weerspiegeling om te zien. Het moeilijkste deel voor jullie om te begrijpen is dat liefde voor het zelf in feite de liefde voor God is. Het is het grootste ding dat door alles wat is heengaat en hèt deel dat jou verbindt met alle andere wezens. Wat we jullie dus vandaag bieden is tweeledig: hoe je eerst die unieke schoonheid in je zelf vindt en hoe je anderen kunt helpen om hun eigen unieke schoonheid te vinden.

De lichtcyclus

We willen jullie graag iets vertellen over wat wij de Lichtcirkel of de Lichtcyclus noemen, want wanneer die transmuteert van de ene vorm in de andere kunnen er verschillende dingen gebeuren. Aangezien licht interdimensionaal is, weerspiegelt het licht wanneer het je wezen binnenkomt, vele dimensies van je ziel. Laat ons jullie mee terug nemen naar de allereerste dagen van de mensheid en de eerste 500 zielen die de Aarde bezochten en de her-inneringen daaraan bij jullie terugbrengen. Jullie zijn allemaal een directe afstammeling van een van de 500 oorspronkelijke zielen op Aarde. Er zijn slechts 500 prototypes waaruit jullie allemaal voortkomen. Maar hoe zat het dan met die eerste 500? We zeggen jullie dat het voor elk van deze 500 zielen belangrijk was om anders te zijn en de illusie van gescheiden zijn tot uitdrukking te brengen door uniek te zijn. Elk van hen zou het licht van Thuis op een andere manier reflecteren. Op die manier kon God zichzelf zien. De eerste 500 zielen waren de verwezenlijking van God in eindige vorm en om dat tot stand te brengen was het nodig dat elke ziel anders was. De Universele Energie is de basisenergie die altijd bezig is met gelijkmaking. Zodoende heeft de Universele Energie als natuurlijke reactie om jullie terug te willen trekken in de eenheid toen jullie jezelf in de afscheiding brachten door een unieke expressie van God te zijn. Het hervinden, her-inneren en tot uitdrukking brengen van je eigen unieke schoonheid gaat nu het belangrijkste deel van het spel worden. Sinds het begin van de mensheid heeft de Universele Energie jullie geholpen met het vinden van de gemeenschappelijke kenmerken in elkaar, met het vinden van de overeenkomsten in jullie unieke expressies van God. Dat is niet gemakkelijk; het is een van de grootste problemen in het menszijn. In feite is het menszijn een van de moeilijkste rollen die in Alles wat is gespeeld kunnen worden, want het is geen gemakkelijke les om de sluier voor je gezicht te doen en je grootsheid te vergeten. Het wordt de grootste uitdaging van Alles wat is. Wat wij jullie willen zeggen is dat wanneer het gemakkelijk zou zijn, iedereen mens zou zijn.

In het begin was die afscheiding ontzettend belangrijk en eeuwen lang hebben jullie gezocht naar de overeenkomsten die jullie weer bij elkaar zouden brengen. Eeuwenlang zijn jullie culturen, energieën, scholen, kerken, jullie hele samenlevingen gebaseerd op jullie gemeenschappelijke kenmerken. Wij zeggen jullie dat dit voor jullie allemaal heel nuttig is want dat brengt jullie terug naar het eenheidsbewustzijn. Maar dat betekent niet dat jullie je unieke schoonheid hoeven te verliezen om eenheid tot uitdrukking te kunnen brengen. In feite is het tegendeel waar. In eenheid stappen is alleen mogelijk door je unieke schoonheid zo volledig mogelijk tot uitdrukking te brengen.

Het probleem is dat mensen, doordat ze leven in een veld van polariteit, de neiging hebben de een of de andere weg te gaan en het begrip eenheid zelden in evenwicht brengen met het begrip unieke schoonheid. Beide moeten aanwezig zijn om de volgende stap in jullie evolutie te zetten. Nu, meer dan ooit, zal er een algemene poging komen om overeenkomsten tussen mensen te vinden. Kijk niet naar jullie leiders om dat voor jullie te creëren, maar gebruik de instrumenten die jullie hebben en maak die verbindingen zelf. De nieuwe communicatietechnieken hebben de deur voor jullie geopend om vrij en open met elkaar te praten. Als jullie communicatie gebruiken om unieke schoonheid te ontdekken door het vinden van overeenkomsten, verspreiden jullie in feite het licht over jullie planeet. Wij zeggen jullie dat er op Aarde geen oorlog zal zijn wanneer jullie hele aandacht gericht is op jullie overeenkomsten in plaats van de dingen die jullie scheiden. Mensen zijn bang voor de dingen die ze niet begrijpen. Telkens wanneer zij iemand zien met eigenschappen die ze niet volledig begrijpen, worden ze bang. Aangezien angst alleen een gebrek aan informatie is, kan men óf op zoek gaan naar het begrip dat men mist óf reageren op de angst. Dit is de basis geweest voor iedere oorlog op Aarde en wij zeggen jullie dat jullie nu niet langer dezelfde noodzaak hebben voor dit soort oorlogen.

Nu jullie naar een staat van hogere vibratie gaan, krijgen jullie de gelegenheid om jezelf als schepper te begrijpen. Wij vragen jullie om als bewuste schepper gewoon de gelegenheden te zoeken om je eigen unieke schoonheid te ontdekken en je daarin prettig te voelen en tijdens het zoeken naar de overeenkomsten, te begrijpen welke band je hebt met alle dingen om je heen. Zoek naar de gelegenheden om een weerspiegeling van je unieke schoonheid te vinden in alles wat je ziet. Dit is het creëren van de NIEUWE Lichtfamilie. Daarin ligt de magie. Daarom zijn jullie hier naartoe gekomen en jullie doen het heel goed.



Bron: maandelijkse berichten

Voeg toe aan: