Zoeken
 


Jonge VVD'ers vragen Rouvoet kleur schaamhaar

Laatste wijziging: zaterdag 29 november 2008 om 17:02, 2274 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 29 november 2008

De JOVD, jongerenorganisatie van de VVD, heeft minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) een lijst gestuurd met intieme en persoonlijke vragen. Aanleiding voor de impertinente vragen is het Elektronisch Kinddossier (EKD) dat Rouvoet voor alle Nederlandse kinderen en jongeren tot 19 jaar wil gaan aanleggen.

De aanleg van de ongekend gedetailleerde databank moet beginnen op het consultatiebureau, verder lopen via de schoolarts en in voorkomende gevallen worden aangevuld door de jeugdzorg en aanpalende hulpverleners. De jonge liberalen schrijven 'geschokt' te zijn over de zeer persoonlijke aard van de vragenlijst, en willen dat de minister het goede voorbeeld geeft en de lijst eerst zelf invult. 'Als Rouvoet dit van ons wilt weten, heeft hij er vast geen bezwaar tegen de vragen ook zelf te beantwoorden,' aldus Landelijk voorzitter Jeroen Diepemaat.

Woensdag keerde een deel van de oppositie in de Tweede Kamer zich tegen het plan van Rouvoet. Volgens VVD- Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming zijn de gegevens in het EKD veel te gedetailleerd. Hoe zou Rouvoet het vinden als gegevens over zijn schaamhaar nog rondzwierven in de digitale annalen van de softe sector?, vroeg ze tijdens een Kamerdebat. Dit tot ergernis van de PvdA, die sprak van bangmakerij, en van de ChristenUnie, die de uitspraken respectloos noemde.



Bron: Volkskrant.nl

Voeg toe aan: