Zoeken
 


Archeologen vinden kerk in heuvels Jeruzalem

Laatste wijziging: maandag 16 maart 2009 om 14:27, 2714 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 maart 2009Een oud Grieks inscriptie als decoratie van de kerk in Nes Harim


Archeologen hebben een kerk uit de byzantijnse Era in de heuvels van Jeruzalem ontdekt.

Een kerk uit de Byzantijnse periode werd onlangs opgegraven tijdens bouw werkzaamheden in Nes Harim in de heuvels van Jeruzalem.

De kerk is bedekt en verfraaid met mozaïeken en inscripties. Het werd blootgelegd in een archeologische opgraving door het Israëlische Antiquiteiten Instantie nadat lokale burgers hadden gerapporteerd over een gebouw bedekt met pijnbomen en landbouw terrassen.
 
In november, tijdens de eerste opgraving legden archeologen de kerk narthex bloot - de brede ingang aan de voorzijde van de kerk. Het was gevuld met een tapijt van polychrome mozaïeken en versierd met geometrische patronen van ineengestrengelde romboïden gescheiden door bloemknop motieven.
 
Jammer genoeg, was het mozaïek zwaar beschadigd door onbekende vandalen.
 
Tijdens die zelfde opgraving werd een complexe wijnpers gedeeltelijk blootgesteld die uit minstens twee hogere vloeren bestaat met verlengde, goedgepleisterde overspannende cellen eronder die waarschijnlijk bedoeld waren om de inleidende gisting te vergemakkelijken.
 
"Wij zijn op de hoogte van andere Byzantijnse kerken en kloosters die in het omringende gebied waren gevestigd, zegt archeoloog Daniel Ein Mor.
 
De opgraving in Nes Harim vult onze kennis aan in dit deel van het gebied over de aard van de christelijk-Byzantijnse nederzettingen tussen de belangrijkste steden van het land tijdens de Byzantijnse periode, onder hen waren Bet Guvrin, Emmaus en Jeruzalem."


Bron: endtimes

Voeg toe aan: