Zoeken
 


5e-Dimensie, waarom we niet bang hoeven zijn

Laatste wijziging: vrijdag 13 maart 2009 om 15:19, 2931 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 13 maart 2009

2009 een jaar vol kansen, die we zelf kunnen creëren

et4

Er zijn talloze redenen waarom je in deze tijd angstig zou kunnen zijn. Misschien komt er een waterramp, breekt de Derde Wereldoorlog uit, wordt stroom in de toekomst onbetaalbaar, raakt de olie op, worden we gechipt, krijgen we nieuwe epidemieën, enz. Het is heel verleidelijk om in deze angst mee te gaan, het is immers de realiteit, toch? Eén tip: laat je niet gek maken! Niemand, maar dan ook niemand weet hoe de overgang naar de ‘nieuwe tijd’ werkelijk zal verlopen. Wij zijn namelijk de geschiedenisschrijvers. Niet alleen van de wereld maar in de eerste plaats van ons EIGEN leven. 

Dit artikel heb ik in 2006 geschreven, maar is nog steeds actueel 

Bewust voor dit leven gekozen

Er groeit nieuw leven in mijn buik. Het is pas negen weken, een koffieboon maar wat zijn we er blij mee! Ik heb respect voor het zieltje dat voor dit leven heeft gekozen. Als je vanuit de hemel neerkijkt op onze aarde, denk je niet direct: ‘Daar wil ik naartoe!’ Toch heeft dit zieltje heel bewust voor dit leven gekozen. Het komt met een levensopdracht en is vastberaden deze tot een goed einde te brengen. In essentie is het de levensopdracht van ons allemaal om in eerste plaats onze eigen gedachten en bedoelingen te zuiveren, en vervolgens een inspiratiebron te zijn voor anderen. Tenminste zo zie ik het. Veel ingewikkelder is het niet. 

Het nieuws en ons wereldbeeld

Maar het is niet moeilijk om in deze wereld van je eigen essentie af te wijken. Of om te ‘vergeten’ waarvoor je hier bent gekomen. Als je je wereldbeeld af laat hangen van wat je dagelijks in het nieuws ziet, leest en hoort raak je niet bepaald geïnspireerd. Integendeel: het kan een behoorlijk verlammende werking op je hebben. Dat had het althans op mij, en soms nog wel eens. Anderhalf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen omdat ik me niet meer op mijn plek voelde op de krantenredactie waar ik werkte. Ik wilde inspirerende verhalen schrijven, maar zijdelings ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Dat zal je als lezer wel herkennen, want je komt niet voor niets op een website als WTK terecht. 

Als je je wereldbeeld af laat hangen van wat je dagelijks in het nieuws ziet, leest en hoort raak je niet bepaald geïnspireerd. Integendeel: het kan een behoorlijk verlammende werking op je hebben.

Zorgen over de stand van zaken in de wereld

Chemtrails? 
Chemtrails?

Dan begrijp je misschien ook dat het er allemaal niet bepaald eenvoudiger op is geworden. Je mag misschien een groot deel van het nieuwsaanbod op WTK overtrokken vinden, of simpelweg onzin. Maar je bent nieuwsgierig, omdat je geen voldoening haalt uit het dagelijkse nieuwsaanbod. Enerzijds word ik heel blij van een website als WTK, maar aan de andere kant begon ik me nog grotere zorgen te maken over de stand van zaken op deze wereld. Ik raakte een beetje mijn focus kwijt als journalist. Wat nou ‘inspirerende verhalen’? Het is om te janken als je leest over chemtrails, New World Order, overstromingen en vulkaanuitbarstingen. 

Leven in twee werelden

En hoe zit dat nou precies met buitenaards leven? Sommige mensen en ‘lichtmeesters’ beweren zelfs, dat buitenaards leven ons komt evacueren als de nood aan de man is. Ik heb mensen mogen interviewen die in contact staan met zogenaamde ‘aliëns’. En van de meeste mensen wéét ik dat ze het niet uit hun duim zuigen. Maar ik heb nog nooit een ruimteschip gezien, ik heb nog nooit een buitenaards wezen gesproken. Af en toe heb ik het gevoel dat ik in twee werelden leef. Thuis ben ik gewoon een jonge vrouw, die ook van het goede leven houdt maar ik sta aan de andere kant ook open voor het ‘onbekende’. Voel ik een enorme drive om informatie te ontsluiten, zodat andere mensen voor zichzelf kunnen beoordelen wat ze in hun werkelijkheid willen toelaten en wat niet. 

Ik huiver van de voorspellingen

Het is heel dubbel. Enerzijds ben ik verheugd over de ‘nieuwe tijd’ waar we naartoe gaan. Dan heb ik het natuurlijk over 2012, de overgang van de derde naar de vijfde dimensie. Een tijd waarin wetenschap en spiritualiteit daadwerkelijk zullen samensmelten. Dat het voor mensen niet meer nodig is om in ‘twee werelden’ te leven, omdat we gaan denken vanuit eenheid. Dat we de illusie van dualiteit en afgescheidenheid kunnen doorzien en gebruiken om onszelf te ervaren. Maar oh wat moet moeder aarde nog met haar veren schudden om te genezen van het grote misbruik, dat haar eeuwenlang door de mensheid is aangedaan. Ik huiver van de voorspellingen die ik lees op het internet.

Maar oh wat moet moeder aarde nog met haar veren schudden om te genezen van het grote misbruik, dat haar eeuwenlang door de mensheid is aangedaan. Ik huiver van de voorspellingen die ik lees op het internet.

Wat is nu de waarheid?

waarheid1

De grote vraag is: wat is nu de waarheid en hoe kun je ervoor zorgen dat het leven iets is om van te genieten en je over te verheugen? Misschien inspireert het je om te lezen hoe ik er tegenaan kijk. Ga vooral door met het zoeken naar je eigen waarheid. Neem alle informatie tot je dat je leest in boeken, op internet, etc. Maar haal het allemaal door je eigen filter. Beoordeel voor jezelf wat voor jou oké aanvoelt. Als je bang bent voor bijvoorbeeld een waterramp in Nederland en je woont zes meter onder NAP, dan ben je misschien geneigd onmiddellijk je boeltje te pakken. Maar ja, je hebt je leven hier: je vrienden, je familie, misschien wel je gezin. Of misschien voelt je partner er wel helemaal niet voor om me je mee te gaan. Zelf voel je je eigenlijk ook wel fijn op je huidige woonplek. 

Kies je voor angst of voor liefde?

Maar ja, dat water hè? Je wilt ook niet verzuipen en er te laat achter komen: ‘oh had ik maar.’ Dat is een beetje de situatie waar ik in zit. De laatste weken ervoer ik angst in zijn zuiverste vorm. Het nam mij zo in beslag, dat ik het eigenlijk op een gegeven moment niet meer wist. We lezen van alles over de toekomst, maar niemand (ook al zijn er ‘lichtmeesters’ die beweren van wel) weet precies hoe onze toekomst zal verlopen. Weet je waarom niet? Omdat wij zelf de geschiedschrijvers zijn van onze wereldgeschiedenis, maar in de eerste plaats van ons eigen leven. Het is dan ook belangrijk gebruik te maken van de keuzes die je hebt. Heel simpel voorbeeld: kies je voor angst of voor liefde? 

Gesprekken met engelen?!!

engel

Ik heb besloten voor dat laatste te kiezen. Dus ik zit nu gewoon nog op de plek waar ik zit, niet ver van de kust van Zandvoort. Ik vertrouw erop dat - als ik dicht bij mezelf blijf, dus me niet gek laat maken door allerlei verhalen - ik aan mijn ‘water’ voel wanneer ik direct moet vertrekken. Of misschien ben ik wel een baken van rust als er een overstroming plaatsvindt, en kan ik andere mensen helpen. Er is één boek in het bijzonder wat mij de laatste tijd geïnspireerd heeft om zonder zorgen te zijn. Het is van de Amerikaanse schrijfster Doreen Virtue, en het heet ‘Gesprekken met engelen’. Ojee, denk je misschien: engelen??!! Jazeker, waarom niet? Misschien als ik wat citeer uit het boek, dat je begrijpt waarom. 

Ik vertrouw erop dat - als ik dicht bij mezelf blijf, dus me niet gek laat maken door allerlei verhalen - ik aan mijn ‘water’ voel wanneer ik direct moet vertrekken. Of misschien ben ik wel een baken van rust als er een overstroming plaatsvindt, en kan ik andere mensen helpen.

Troost en Inspiratie

‘Je moet dicht bij de kern van je wezen blijven tijdens de ruwe zeeën van de nabije toekomst.’ (…) ‘Maak je geen zorgen om Zijn plannen, want er dreigt geen gevaar, ook al lijkt alles om je heen in wanorde te verkeren. Vertrouwen. Dat is het woord dat je gecentreerd moet houden tijdens de komende stormachtige zeeën van het leven. (…) ‘Diegenen onder jullie die stil luisteren naar de antwoorden van jullie Schepper zal niets overkomen. Neem zovelen met je mee als er naar je woorden willen luisteren, want jullie worden op tijd gewaarschuwd om een goed heenkomen te zoeken.’ Mij bieden deze woorden veel troost en inspiratie. Ik hoop dat dit voor jullie lezers ook geldt. Wat ik nu doe is me vooral te richten de positieve kanten van het leven. Het heeft geen zin om tegen zaken aan te trappen, maar wel om te kijken waar je iets positiefs kunt achterlaten. Succes!



Bron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: