Zoeken
 


Geen cash in de supermarkt

Laatste wijziging: zondag 30 november 2008 om 22:42, 1498 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 november 2008

ALMERE -  De gemeente Almere wil een pilot starten bij supermarkten en andere winkels in Almere waarbij de winkeliers zo min mogelijk contant geld in de kassa’s hebben. De klant wordt daarbij gestimuleerd het bedrag van hun boodschappen te pinnen. Dat zegt burgemeester Jorritsma van Almere.

Ze reageert hiermee op de serie overvallen die Almere teisteren. De laatste tien weken zijn er twintig overvallen gepleegd in deze gemeente, waaronder bij enkele supermarkten. In de provincie Flevoland, waar Jorritsma vanaf 1 januari korpsbeheerder van de politie Flevoland is, gaat het om het dubbele aantal.

Morgen is er spoedoverleg met landelijke supermarktketens en het Platform Detailhandel Nederlandin Almere. Dan wordt bekeken welke maatregelen mogelijk zijn om het aantal overvallen op winkels terug te dringen.

Jorritsma: “We bekijken nog hoe we de proef precies gaan invullen. Weinig cash geld is belangrijk, maar daarnaast moet het contante geld zo snel mogelijk via een soort buizenpost worden afgevoerd. Daarbij kun je bekijken of je na vier uur ’s middags nog contant moet accepteren in winkels.” Enkele supermarkten in Nieuwegein nemen op dit moment al na vier uur ’s middags geen contant meer aan.

Nood redactie.

Das een mooi eenzijdig verhaal vanuit de media. Misschien zegt dit meer over de politie dan over de overvallers. 20 overvallen gedaan door 1 persoon zeker, tja je weet het niet. Wederom de typische lust om een oplossing te zoeken rader te kijken naar de oorzaak. Waarom gaan mensen uberhoubt overvallen plegen. Is het uit geldnood? is het overlevingsdrang? een psychishe aandoening misschien? een ziekte? of wellicht gewoon voor de lol? Laat ik even aannemen dat een mens niet van nature iemand overvalt. Een overvaller wordt gevormd door zijn omgeving. De overheid maakt de omgeving. Overheid bedankt!Bron: telegraaf

Voeg toe aan: