Zoeken
 


Hersenactiviteit en herinneringen

Laatste wijziging: donderdag 5 maart 2009 om 09:53, 2496 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 5 maart 2009

De herinnering, zoals u dat benoemt, is de herinnering die werkelijk een plek in gaat nemen in het bewustzijn van deze mens want juist de herinnering van dat wat Ik u toen straks heb verteld is een belangrijk deel voor deze mens. Het verschil met een 'echte' BDE ligt hierin. Wanneer er in de hersenen iets plaatsvindt waardoor deze mens een bijna vergelijkbare ervaring heeft, kan dit vanuit de hersenen geen herinnering worden want hersenen zijn geen bewustzijnsdraden!

foto voor nieuwsartikel Hersenactiviteit en herinneringen / @ foto bron: Mikey G Ottawa

 

 

 

Gedeelte uit de vraagstelling over BDE met cardioloog Pim van Lommel en Ger Lodewick.

Vraag: Hoe komt het dat een 'echte' BDE iemands hele leven blijvend beïnvloedt, terwijl bij iemand van wie de hersenen alleen geprikkeld worden die ervaring weer verdwijnt? Dit lijkt geen echte herinnering te zijn geworden. Waarin ligt het verschil?

Het verschil ligt hem in het veld van hartenergie en hersenenergie. Hersenenergie is dat wat de mens in het leven doet bewegen, wat de mens actief maakt, wat de mens werkelijk tot levend en bewegend wezen in de stof maakt. Hartenergie heeft alles te maken met de verschillende lagen van bewustzijn en daar waar vanuit een hartstilstand een heel diepe ervaring wordt opgedaan is deze ervaring een prikkel die wordt neergelegd in het bovenbewustzijn.

En het bovenbewustzijn zal deze opnieuw transporteren naar het uiteindelijke dagbewustzijn. Er zijn mensen bij die juist vanuit het bovenbewustzijn de herinneringen neerlaten in het onderbewustzijn omdat deze mens nog niet durft te weten of te zien. Maar stapsgewijs zal het vanuit het onderbewustzijn in het dagbewustzijn verschijnen omdat die mens zich werkelijk anders voelt.

De herinnering, zoals u dat benoemt, is de herinnering die werkelijk een plek in gaat nemen in het bewustzijn van deze mens want juist de herinnering van dat wat Ik u toen straks heb verteld is een belangrijk deel voor deze mens. Het verschil met een 'echte' BDE ligt hierin. Wanneer er in de hersenen iets plaatsvindt waardoor deze mens een bijna vergelijkbare ervaring heeft, kan dit vanuit de hersenen geen herinnering worden want hersenen zijn geen bewustzijnsdraden!

Hersenen bestaan uit activerende en bewegingscomplexe cellen die de mens mens doet zijn in een bewegende vorm. Vanuit de hartenergie echter zal de herinnering heel diep afgedrukt gaan worden in de blauwdruk van zijn bestaan, zal deze mens zijn essentie op zijn grondvesten voelen schudden.

Deze mens zal in staat worden gesteld ­ wanneer hij het niet wegdrukt in zijn onderbewuste, maar het werkelijk toe durft te laten vanuit zijn bovenbewustzijn in zijn dagbewustzijn ­ tot een vernieuwing te komen in zijn leven en om dat achter te laten wat hij niet meer nodig heeft om hem mens te doen zijn. Hij kan hierin zien wat zijn essentie in werkelijkheid draagt.

Herinnering beklijft dus alleen op bewustzijn vanuit essentie. Dit is het grote verschil.

Vraag: Herinnering heeft dus niets te maken met de hersenactiviteiten en zij dus ook niet in de hersenen opgeslagen. Betekent dit dat herinneringen helemaal niet fysiek worden opgeslagen, maar dit een andere energie is?

Herinneringen bevinden zich in alle lagen van die mens. Het gaat er echter om welke herinnering wezenlijk van belang is. Wanneer de mens in zijn dagbewustzijn zit ­ en de mens die leeft vanuit het bovenste laagje van zijn onderbewustzijn ­ waarin hij vindt dat iets belangrijk is om te doen, is dat een vorm van herinnering. Maar herinnering en herinnering hebben verschillende ladingen.

Een diepe sporenherinnering die de mens mee zou kunnen nemen in zijn leven wordt gevormd door sporen in zijn zielenweefsel die hem in dit leven tot een andere weg zouden kunnen dwingen. En juist vanuit dit punt is het een andere herinnering. De herinneringen zoals u zich die in uw dagelijks leven, van gisteren bv, herinnert is een heel andere vorm. Toch noemt u dat herinnering.

Maar dit is een afdruk op het dagbewustzijn van de mens. Velen identificeren zich met het dagbewustzijn en lopen daarin a.h.w. in een cirkel achter de herinneringen van gister of zojuist of vorige week of vorige maand hun leven leven. Maar dat wat Ik u aanreik vanuit de zielenenergie is een 'weefselherinnering' en zielenweefselherinneringen zijn herinneringen die uiteindelijk de mens afpellen tot zijn diepste essentie, tot zijn diepste bestaanspunt. Want juist deze herinneringen dwingen hem tot alle mogelijkheden en onmogelijkheden in zijn leven.

En daarin zit het grote verschil.

Wanneer in de hersenen herinneringen worden opgeslagen zijn dit herinneringen vanuit een andere laag, vanuit een andere energie, vanuit het dagbewustzijn. En zoals Ik u net zei, er zijn velen onder u die juist vanuit die hersenherinneringen hun leven leven. Maar wanneer die lijn niet doorgetrokken wordt op hartsherinneringen dan zal die mens juist in die dagbewustzijnsherinneringen blijven ronddraaien.

Wanneer de hersenherinneringen echter gekoppeld worden aan een zijnsherinnering die opgeslagen ligt in het zielenweefsel dan zullen die hersenherinneringen een heel andere invulling gaan krijgen. Datgene wat de mens dácht zich te herinneren zal dan een slaapperiode blijken te zijn geweest. Slaapperiodes zijn de periodes waarin de mens niet vanuit bewustzijn wakker is.

Orginele bron: berryvincenta



Bron: aquariusage

Voeg toe aan: