Zoeken
 


Zielseenheid

Laatste wijziging: donderdag 26 februari 2009 om 20:16, 1892 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 februari 2009

 

 
Tweelingzielen een inmiddels welbekend maar goed misgevat fenomeen. Het zou suggereren dat één ziel verspreid is over twee lichamen. Opgesplitst in een mannelijk en een vrouwelijk deel. Jammer dat dit zo gezien wordt en dus ook zo beleefd wordt. Jammer dat er mensen zijn die dit als ‘kenners’ pretenderen een waarheid te zijn. Dan gaan we daar nu even een andere visie tegenover zetten.
 

Ziel, lichtessentie, de kern der kernen. Het meest wezenlijke deel van elke bestaansvorm! Ingedaald en samen met de Bronvonk/Godvonk tot een aards leven gebracht. Een prachtig systeem van incarneren en reïncarneren om in de stof je verdere evolutionaire weg te volgen. Een eens is de aardse cirkel rond en dan … Dan is er de tijd van dienstverlening in een andere dimensie, zie wel dat je dan inmiddels een behoorlijke staat van verlichting bereikt hebt.
 
Eens waren we met velen, een enorme cluster van ineengestrengelde lichtessenties. 144.000 in getal. Zich verplaatsend van de ene dimensie naar de andere, maar slechts op pad nergens verblijvend. Tot we terecht kwamen in de regionen van de, qua massa, dichtere dimensies en langzamerhand splitsen we op. In 1000 groepen van 144 lichteenheden. Die zich weer opsplitsten in  16 groepen van 9 lichteenheden. Welke zich daarna weer opsplitsten in 3 groepen van 3 lichteenheden. Deze visie gaat op in de volgende termen, de groep van 144.000 zijn zielsverwanten, de groep van 144 zijn zielscomponenten, de 9 zijn zielscomplementen en de laatste 3 zijn zielsessenties.
 
Deze drie beginnen samen aan de aardse cyclus. Steeds in incarnatie soms met 3 tegelijk zelfs, wanneer er één weer overgaat naar de andere dimensie, is er een makkelijkere communicatie mogelijk tussen deze 3, gezien deze essentie zich gemakkelijk kan bewegen en niet meer vast zit in de grove stof. Maar dit alles wel nog steeds in de regionen van de dichtere dimensies. Waarvan er soms naar gelang de individuele evolutie ‘uitstapjes’ gemaakt worden naar andere meer lichte dimensies. Wie waar dan ook zijn bestaan heeft er is een constante energetische wisselwerking tussen deze 3 vonken. Ook al weet je van elkaar niet waar je bent en zelfs wie je bent, er komt informatie binnen aangaande elkaar via het Hogere Zelf. In de vorm van gevoelens, gedachten, dromen, ontmoetingen in een parallelle wereld (andere dimensie). Er zijn vele vormen van communicatie binnen deze drie-eenheid.
 
Het is een wisselwerking … waarvan elke essentie in de grove stof zijn/haar eigenheid mogen uitbeelden, maar tevens de weg terug mogen vinden naar de primaire/goddelijke Eenheid. Deze drie staan voor de kracht, de wijsheid en de liefde van de Drievoudige Vlam die in ieder van ons leeft. Elk een ieder van deze drie dient zich te evolueren richting de volle primaire/goddelijke kracht, de volle primaire/goddelijke wijsheid en de volle primaire/goddelijke liefde. Omnipotent en alom aanwezig.
 
Elk deel (zielessentie) van de laatste opsplitsing in 3 dient dat te doen, en doet dat ook want het is een ziels ingegeven intuïtieve drijfveer. En met elke incarnatie waar dan ook ter wereld komen ze steeds een stapje dichterbij, de ene kan misschien iets langzamer gaan als de ander maar in de regel gaat dat groeiproces los van elkaar gelijk op. Wetende dat de ziel, dat deel wat ingedaald is in de grove stof, een continu contact heeft met het hogere zelf, daar waar de drie nog verenigd zijn. Op het moment dat een ziel er voor kiest terug te gaan naar de andere dimensie is deze ziel geen mens meer maar slechts het hogere zelf. De zuiverste essentie van de ziel.
 
Vanuit dit hogere zelf wordt alles aangestuurd in de meest pure vorm. Dat hogere zelf is daarom ook het zuiverste deel dat ons kinderen van De Bron/God maakt, daar zijn wij de pure zuivere opsplitsing van de Bron/God. Op het moment dat deze zielsessenties alle 3 het complete evolutionaire proces hebben doorlopen in de stof, en tot volle wasdom van de Drievoudige Vlam zijn gekomen, is het tijd om als eenheid de mensheid te dienen op welk gebied dan ook. Dat is eveneens een deel van het evolutionaire proces van de ziel naar totale verlichting. Want de aardse cyclus is slechts een zeer primair begin.
 
Velen denken nu dat zij hun laatste incarnatie aan het voltooien zijn. Elke mening respectvol daargelaten, maar zie wel dat zielen in mensengedaante als bijvoorbeeld Jezus van Nazareth (Joshua Ben Joseph) zoals wij ze hebben gekend hun aardse cyclus voltooiden met die incarnatie. Bezie de ‘staat van dienst’ even van die zielen en vraag je dan nog eens af, is dit wel mijn laatste leven, mijn laatste incarnatie binnen de aardse cyclus? In alle eerlijkheid komt men dan tot de conclusie dat dit ruimschoots een misvatting is.
 
Na de aardse cyclus begint het pas. Dan begint het werkelijke pad naar volledige verlichting als drie-eenheid. Daaraan vooraf gingen duizenden aardse jaren van hard leren en hard werken. Het leerproces (programma) is toch wel het meesteren van de diverse lichamen, het emotionele lichaam, het mentale lichaam, het fysieke lichaam en het etherische lichaam. Deze laatste is de dunnere energetische laag die je omgeeft, ook bekend als de aura) Besef eens wat dat betekent. Zolang andere mensen jou nog kunnen beïnvloeden op emotioneel mentaal en fysiek gebied, heb je nog een aantal aardse cycli te doorlopen. En dit is slechts maar heel summier in voorbeeld gezet, de omvang van deze woorden is in betekenis qua de levens van een ziel als mens niet te overzien … voorlopig.
 
Zolang er nog sprake is van dualiteit en de denkwijze dat een ziel slechts uit twee delen bestaat terwijl de Bronvonk/Godvonk ons leven in blaast via de Drievoudige Vlam, is er nog een hoop te leren en is de weg vooruit nog een lang te bewandelen pad met vele rotsen te overwinnen en bergen te over klimmen en dalen om doorheen te gaan. Maar weet dat elke steen op de weg je uiteindelijk zal brengen naar de samenwerking en de uiteindelijke samensmelting van De Drie Goddelijke delen in Kracht Wijsheid en Liefde.
 
© LK2009-02
 
 
Klik hier voor meer artikelen van Lia Kluijtmans


Bron: argusoog

Voeg toe aan: