Zoeken
 


Persconferentie door belangrijke ontdekking Hubble

Laatste wijziging: zaterdag 15 november 2008 om 19:30, 2575 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 15 november 2008

De ruimtevaartorganisatie NASA heeft opnieuw aangekondigd dat één van de ruimtevaartuigen die het in een baan rond de aarde heeft draaien, in dit geval de Hubble Space Telescope, een belangrijke ontdekking heeft gedaan. De ruim achttien jaar oude telescoop zou iets 'unieks' hebben gevonden met zijn Advanced Camera for Surveys, welke naar verluid gestuit is op een schijnbaar bijzondere planeet bij een andere ster. Volgens een persbericht wordt er ons aanstaande donderdag om 20.30 uur Nederlandse tijd meer verteld over de vondst.



Eind september had het acht miljard euro kostende gevaarte nog te kampen met een storing die na twee reperatiepogingen verholpen kon worden door technici. Tot grote opluchting van de NASA, want het leek er even op dat de laatste dagen van de Hubble waren geteld. Inmiddels is de geruchtenstroom rondom de ontdekking weer op gang gekomen. Zou de ruimtetelescoop een bizar object hebben ontdekt of is het zelfs op een aardachtige wereld gestuit? Op 13 november zullen we het weten. Een dag later verschijnt er een uitgebreid artikel over de vondst in de nieuwste uitgave van het wetenschappelijke tijdschrift Science. Wordt dus vervolgd..



Bron: astroversum.nl

Voeg toe aan: