Zoeken
 


Geld en geluk

Laatste wijziging: dinsdag 10 februari 2009 om 23:10, 2664 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 10 februari 2009


Maakt geld gelukkig? Het is een bekend gespreksonderwerp op feesten en partijen. Reden genoeg voor psycholoog Ryan Howell van de San Francisco State University om dit vraagstuk eens nader te onderzoeken. Op het jaarlijkse congres van de Society for Personality and Social Psychology in Florida stelt hij: "Geld maakt gelukkig, mits het wordt uitgegeven aan ervaringen in plaats van spullen".

Een nieuw speeltje of een mooie nieuwe auto leidt tot euforie, maar gaat al snel vervelen. Ervaringen daarentegen zorgen voor bevrediging van 'hogere behoeftes', zoals vitaliteit en sociale verbondenheid. Het kopen van een bijzondere ervaring, zoals bijvoorbeeld bungeejumpen of theaterkaartjes, vormt een mooie herinnering die je niet snel zult vergeten.

Dus denk eraan: als je je partner gelukkig wilt maken is veel geld uitgeven aan een duur cadeau niet noodzakelijk. Een dagtochtje naar de dierentuin zorgt namelijk voor veel meer 'geheugenkapitaal', hetgeen weer leidt tot een verhoging van de levensvreugde.



Bron: fok.nl

Voeg toe aan: