Zoeken
 


Wetenschappers ontwikkelen 'zesde zintuig'

Laatste wijziging: zondag 8 februari 2009 om 20:29, 1599 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 8 februari 2009

Amerikaanse wetenschappers hebben een 'mobiel zesde zintuig' ontwikkeld. Met deze gadget kan informatie van internet gebruikt worden in het dagelijks leven.

Dat hebben wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) woensdag bekendgemaakt.

Het apparaatje bestaat uit een webcamera, projector, en een smartphone met internetverbinding ineen en kan gedragen worden als een sieraad. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe laat het is, teken je met een vinger een cirkel op je pols en dan wordt de tijd op je pols geprojecteerd. Maak je met je duimen en wijsvingers een kader, dan maakt het apparaatje een foto.

Tijdens het winkelen kan het apparaatje producten herkennen en een signaal geven of het je smaak is. In kranten herkent het artikelen, zoekt er razendsnel het laatste nieuws bij en met eventueel een video erbij kan de informatie op bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde muur geprojecteerd worden. ,,Je kunt ieder oppervlak gebruiken inclusief je hand als er niks anders in de buurt is'', zei een van de wetenschappers.

De gadget is nog steeds in ontwikkeling. ,,Misschien hebben we over tien jaar het ultieme zesdezintuigimplantaat'', aldus de wetenschapper.Bron: depers.nl

Voeg toe aan: