Zoeken
 


Zwitsers geheim

Laatste wijziging: zondag 8 februari 2009 om 20:19, 2311 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 8 februari 2009

Mijn Dokter heeft het 'Geheim'.

Mon Docteur a le 'secret'.

Driehoek Frankrijk - Zwitserland - Duitsland.

'Het 'Geheim': komende uit oude tijden.

Sommige personen schijnen de gave te hebben op afstand mensen te kunnen genezen of hun pijn te verlichten zonder toevlucht te nemen tot medicijnen. Lange tijd hebben artsen en ziekenhuizen deze genezers behandeld met wantrouwen en onverschilligheid. Vandaag de dag is men er niet alleen maar in geïnteresseerd, men doet ook een beroep op deze genezers !

Brandwonden, wratten, psoriasis enz. Er zijn personen die mensen op afstand van hun probleem af kunnen helpen. Zo simpel als een telefoontje; de genezer, de vuurbestrijder, de ontspanner fluistert een paar woorden, sturen een gebed per telefoon, maken wat bewegingen op afstand, zich concentrerende op de zieke of gewonde persoon. De resultaten zijn vaak verbluffend. Meerdere personen bevestigen dat de pijn weg is, dat de littekens zijn verdwenen….

Ooit waren er in de Jura, daar waar 'Het Geheim' de oorsprong heeft, meer genezers dan artsen. Ook al is dat nu omgekeerd; de genezer bestaat nog steeds. Naast particulieren hebben ook vele restauranthouders en apotheken een lijst met genezers en hun specialiteit in het bezit.

Toch is het moeilijk om rationeel het funktioneren van 'Het Geheim' uit te leggen. Kan een arts dus toegeven dat het irrrationele sterk heeft te maken met het proces van genezing ? Is het psychologisch ? Is het een placebo effect ? Welke krachten worden verzocht ?

In diverse ziekenhuizen, die qua technologie voorop lopen, zoals het CHUV (Centre Hospitalier Universitaire Vaudois te Lausanne) staat een lijst met genezers tot de beschikking van de patiënten. In een andere kliniek (Vaudois) bevelen sommige artsen patiënten die een bestralingsbehandeling volgen zelfs een vuurbestrijder (tegen de pijn) aan.

Zowel in de stad als op het platteland maakt men steeds meer gebruik van 'Het Geheim'.

De getuigen, Genezers, zieken en artsen volgen elkaar op, maar niemand heeft een verklaring. Zowel in de Jura, in Genève, Fribourg (Freiburg) of in het kanton Vaud.

Toch, het werk van de Genezers die zich elke dag gratis inzetten om pijn van anderen te verlichten, de herkenning van de zieken en het onvermogen te kunnen begrijpen van de artsen, nodigt ons uit zich af te vragen wat het mysterie van de geneeskunde is.

Wat is onze verbinding met de spiritualiteit ? En hoe zit het met de aan ons door sommige artsen opgelegde' onverzoenbare ideologie (oftewel tweedeling) tussen de wetenschap en het gebruik van 'Het Geheim' ?
Een voorwaardelijke proefondervindelijke erfenis….

U kunt de uitgebreide video met getuigen bekijken via Internet:
Genezers, zieken en artsen komen aan het woord.
Bron: www.tsr.ch >Temps Present > Uitzending 28 juillet 2005 (28/07/05)

Vertaling: Ditta van HerkBron: fonteine.com

Voeg toe aan: