Pruimen eten beschermt tegen kanker

Laatste wijziging: maandag 2 februari om 23:43, 3941 keer bekeken
 
Groningen, maandag 2 februari 2009

 

Niet langer is de blauwe bes het fruit met de meeste anti-oxidanten. Onderzoeker David Byrne heeft namelijk aangetoond dat pruimen meer anti-oxidanten bevatten dan de blauwe bessen. Eén pruim zou al net zoveel anti-oxidanten bevatten als het handvol blauwe bessen.

Anti-oxidanten komen vaak in het nieuws aangezien zij volgens onderzoekers ons kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. De anti-oxidanten nemen namelijk de vrije radicalen weg, die in cellen door verschillende processen kunnen worden geproduceerd.
De anti-oxidanten kunnen hiermee schade voorkomen aan bijvoorbeeld het DNA. Schade aan het DNA zou weer kunnen leiden tot de vorming van kanker.

Professor Luis Cisneros is enthousiast over de resultaten van het onderzoek. Pruimen worden door mensen namelijk vaker gegeten, waardoor het positieve effect van anti-oxidanten meer mensen bereikt.



Bron: medisch.nieuwslog