Stonehenge 5000 Years Older Than Thought

Laatste wijziging: maandag 22 april om 13:36, 4815 keer bekeken
 
Groningen, maandag 22 april 2013

Stonehenge werd duizenden jaren eerder dan aanvankelijk gedacht al bewoond door mensen, zo hebben Britse archeologen gezegd.

Een nederzetting op iets meer dan een kilometer van Stonehenge blijkt te dateren van 7500 voor Christus. Dat is 5000 jaar eerder dan op basis van eerdere vondsten werd aangenomen.

In het BBC-programma The Flying Archaeologist werd onthuld dat het gebied tussen 7500 voor Christus en 4700 voor Christus continu werd bewoond.

Bron

Experts stelden dat het onderzoeksteam op de nederzetting van de bouwers van het oudste monument bij Stonehenge was gestuit. Het monument bestaat uit lange houten palen die in het Mesolithicum zouden zijn verrezen.

Archeoloog David Jacques van de Open Universiteit in Engeland begon het gebied in 1999 voor het eerst samen met enkele vrienden te verkennen. Hij ontdekte onder meer een bron, wat erop leek te wijzen dat de plek de mensen in het gebied van water voorzag.

Topje van de ijsberg

Dr. Josh Pollard van de Universiteit van Southampton en het Stonehenge Riverside Project denkt dat de vondst nog maar het topje van de ijsberg is.

“Het team heeft de gemeenschap gevonden die het eerste monument bij Stonehenge heeft neergezet, de palen die tussen de 11.000 en 9000 jaar oud zijn,” zei hij. “Het werk van David en zijn collega’s is belangrijk omdat hij bewijs heeft gevonden voor een mesolithische nederzetting in het landschap rond Stonehenge en omdat hij heeft aangetoond dat het gebied tussen het negende en vijfde millennium voor Christus regelmatig is bezocht.”

Bron: Dailymail.co.uk



Bron: niburu.nl