EU gaat cash geld vanaf 2012 stap voor stap verbieden

Laatste wijziging: woensdag 18 januari om 16:41, 4616 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 18 januari 2012


Er wordt weinig aandacht aan geschonken, maar de Europese richtlijnen ten aanzien van het afschaffen en zelfs verbieden van alle cash geld transacties zijn al actief geworden. Landen die voorop lopen bij het invoeren van een 100% elektronisch Europees betaalsysteem zijn Italië en België, en vanaf augustus ook onze oosterbuur Duitsland. Samen met het voor iedere Europeaan verplichte 18 tekens lange bankrekeningnummer -zonder welk niemand nog een inkomen / uitkering kan krijgen, een huis kan huren of zijn rekeningen kan betalen- komt de volledig digitaal gecontroleerde samenleving nu wel heel erg dichtbij.

Voor banken, winkels, bedrijven is cash geld zowel een kostenpost als een risicofactor. Desondanks betalen de burgers nog altijd het meeste met gewone bankbiljetten en munten. Dat moet snel veranderen, vindt de EU. In de komende jaren zal in alle lidstaten EU Commissie richtlijn 2009/110/EG worden doorgevoerd, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor 'innovatieve en zekere E-geld dienstverlening' en uiteindelijk al het cash geld zal worden afgeschaft.

Er zijn meer van dit soort Europese richtlijnen die erop neer komen dat de burgers van alle EU landen verplicht worden een elektronische portemonnee in de vorm van een betaalkaart of andere chipkaart te bezitten. Inmiddels kan ook voor steeds meer diensten met mobieltjes worden betaald; online betalen is al jaren geleden gemeengoed geworden.

Italië en België voorop

De nieuwe Italiaanse premier Mario Monti voert de door de EU opgelegde cashloze samenleving in ijltempo in. Nu al zijn in Italië zijn vanaf 4 december 2011 alle cash geld transacties van boven de 1000 euro verboden. Niet zo vreemd als bedacht wordt dat Monti als EU Commissaris de portefeuille financiële dienstverlening onder zijn beheer had en actief heeft meegewerkt met het opstellen van de plannen om al het cash geld te verbannen.
Ook de andere lidstaten zetten onder grote druk de Europese geldrichtlijnen in nationale wet- en regelgeving om. In bijvoorbeeld België wordt het bijna per direct verboden om goederen die meer dan 5000 euro kosten met cash geld te betalen. Dit werd half januari bevestigd door de Belgische staatssecretaris voor (belasting)fraudebestrijding John Crombez. Vanaf augustus 2012 bereiden onze oosterburen vergelijkbare maatregelen voor. Ook Nederland zal volgen, waardoor Europa al over enkele jaren het eerste continent lijkt te worden waarin cash geld niet langer als betaalmiddel zal worden geaccepteerd.

IBM: biometrische/irisscans komen eraan
'Stel je voor dat je naar een pinautomaat gaat en veilig geld kunt opnemen door simpel je naam te zeggen of in een kleine sensor te kijken die de unieke patronen in het netvlies van je oog kan herkennen. Of op dezelfde manier op je mobieltje of je tablet het saldo op je rekening kunnen checken ,' prijst IBM technologie aan die al binnen vijf jaren zou worden ingevoerd.
Ook het invoeren van wachtwoorden op internet zou al spoedig overbodig worden. 'Iedereen heeft een unieke biologische identiteit... Deze biometrische gegevens -gelaatskenmerken, irisscans en stembestanden- zullen met behulp van software worden samengesteld om zo uw DNA-unieke online wachtwoord te vormen.' (2)

Teken van het Beest?
Veel christenen zullen in deze ontwikkelingen de komst van het in de Bijbel voorzegde 'teken van het Beest' zien, dat in de laatste jaren vóór de terugkeer van Jezus Christus op aarde door de Antichrist aan iedereen verplicht zal worden gesteld. De Bijbel zegt letterlijk dat niemand zonder dit teken -dat mogelijk gepaard zal gaan met een geïmplanteerde chip in de rechterhand- zal kunnen 'kopen of verkopen', een profetie die dus al in de komende jaren in de EU letterlijk zal uitkomen.*


* Deze uitleg van de aard van het 'teken van het Beest' (lees Openbaring 13 en daarna hoofdstuk 20 voor wat er zal gebeuren met iedereen die dit teken accepteert) is onder evangelische / pinksterchristenen breed geaccepteerd maar in het christendom als geheel beslist niet onomstreden. Op deze site zijn -zoals gebruikelijk- al eerder uitgebreid alternatieve visies aan bod gekomen.


Xander
(1) KOPP
(2) IBM


Bron: xandernieuws