EHEC-bacterie een bewuste aanval op verse groenten?

Laatste wijziging: dinsdag 7 juni om 10:10, 3896 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 7 juni 2011

Er wordt nog weinig gesproken over hoe de EHEC-bacterie plotseling resistent is geworden tegen acht verschillende klassen antibiotica en uit het niets opdook.

Deze e.coli variant is onderdeel van de zogenoemde O104-streng en O104-strengen zijn normaal gezien vrijwel nooit resistent tegen antibiotica. Om ze te kunnen laten muteren moeten ze eerst herhaaldelijk worden blootgesteld aan antibiotica. Waar wijst dit op?

Nieuwsgierigen kunnen in feite de genetische code van de e.coli uitpluizen om te achterhalen aan welke antibiotica deze streng werd blootgesteld. Wanneer je kijkt naar de genetische code van deze O104-streng wordt een fascinerend verband zichtbaar.

De genetische code onthult de geschiedenis

Toen wetenschappers van het Duitse Robert Koch Instituut de genetische opmaak van de O104-streng ontrafelden kwamen ze erachter dat deze resistent is tegen de volgende klassen en combinaties van antibiotica: penicilline, tetracycline, nalidixinezuur, trimethoprim-sulfamethoxazol, cephalosporines, amoxicilline/clavulaanzuur, piperacilline-sulbactam en piperacilline-tazcobactam.

Daarnaast kan deze O104-streng speciale enzymen produceren die het zogenaamde ‘bacteriële superkrachten’ geeft. Deze staan technisch gezien bekend als ESBL (extended-spectrum beta-lactamases) en maken de bacterie resistent tegen cephalosporines, de meest gebruikte antibiotica in ziekenhuizen. Bovendien bezit de O104-streng twee genen, te weten TEM-1 en CTX-M-15, die organen kunnen uitschakelen.

Dus hoe ontstaat plotseling een bacterie die resistent is tegen meer dan tien antibiotica uit acht verschillende klassen en twee nieuwe genen heeft plus nog een ESBL enzym? Om de bacterie resistent te maken tegen al die soorten antibiotica dienen ze gedurende langere tijd afzonderlijk aan alle soorten te worden blootgesteld. Het is moeilijk voor te stellen hoe dit in de natuurlijke wereld zou kunnen gebeuren. Wanneer de bacterie uit voedsel is ontstaan, hoe kan deze bacterie dan resistent zijn tegen antibiotica die niet worden gebruikt in groenten?

Alhoewel resistentie tegen een enkel antibioticum vaker voorkomt is de creatie van een e.coli streng die resistent is tegen acht verschillende gecombineerde klassen antibiotica niet te verklaren met behulp van de natuurlijke wetten van genetische permutatie en combinatie. Zou het kunnen zijn dat deze streng in een laboratorium is gefabriceerd?

Verbod op natuurgeneesmiddelen

Het recente verbod in de EU op natuurgeneesmiddelen is in feite een verbod op gezond leven. Is de EHEC-bacterie een bewuste aanval op verse groenten? Nu steeds meer mensen zich bewust worden van de voordelen van kruiden en groenten kan alleen nog controle worden uitgeoefend op de bevolking door bepaalde wetten en regels in te stellen.

Wat is het verband met genetische gemodificeerde gewassen? Het komkommerverhaal ontstond in Spanje en laat het land nu net tegen de introductie van genetisch gemodificeerde organismen in de Spaanse landbouw zijn. Spanje nam dit besluit ondanks politieke dreigementen uit de Verenigde Staten. En nu zitten de Spaanse boeren met de gebakken peren.

Colloïdaal zilver

De nieuwe e.coli streng kan worden vernietigd met behulp van colloïdaal zilver en dat is waarom fabrikanten van dit product al jaren worden aangevallen door bijvoorbeeld de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ze willen voorkomen dat het publiek de beschikking krijgt over natuurlijke antibiotica die werken.

Dit soort strengen van de e.coli bacterie kunnen eenvoudig worden behandeld middels een combinatie van natuurlijke antibiotica uit planten, zoals knoflook, gember, uien en medicinale kruiden. Probiotica kunnen bovendien de balans van de darmflora en het spijsverteringskanaal in stand houden.

Bron: Naturalnews.com

Noot redactie:

Wie de voedselproductie in handen heeft die heeft veel macht. Straks zijn we allemaal afhankelijk van genetisch gemanipuleerde voedsel... tenminste dat zullen ze vast wel willen :-)



Bron: niburu.nl