Amerikaans congreslid waarschuwt gezinnen grote steden te verlaten

Laatste wijziging: woensdag 1 juni om 11:36, 3718 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 1 juni 2011

Het Amerikaanse Republikeinse Congreslid Roscoe Bartlett (Maryland), die als kind de Grote Depressie pal voor de Tweede Wereldoorlog meemaakte, heeft Amerikaanse gezinnen aangeraden om nu het nog kan uit de steden weg te trekken. Reden: er zijn al langere tijd steeds meer signalen zichtbaar dat de Amerikaanse samenleving afstevent op een ongekende economische en maatschappelijke ineenstorting. Mensen die in steden wonen zullen het meest kwetsbaar zijn als er op een dag totale chaos en anarchie uitbreekt nadat bijvoorbeeld het uiterst kwetsbare Amerikaanse elektriciteitsnet het begeven heeft.

Over de gevaren die de Amerikaanse economie en samenleving bedreigen wordt al lang niet meer enkel lacherig gedaan. Steeds meer onafhankelijke economen en andere experts zien de toekomst van de wereld en de VS in het bijzonder uiterst somber in. Volgens velen is het land nooit uit de diepe recessie van 2008-2009 gekomen en dreigt een nieuwe Grote Depressie met hyperinflatie, massale werkeloosheid -die nu al niet gering is- en de instorting van het elektriciteits- en transportsysteem en de voedselvoorziening.

'Er zijn toekomstige gebeurtenissen denkbaar waarbij het elektriciteitsnet uitvalt en niet binnen korte tijd weer hersteld kan worden. Dat kan al gebeuren als er een paar grote transformatoren beschadigd of verwoest worden. Die transformatoren maken we niet in dit land en moeten van overzee komen. De levertijd van zo'n transformator is 18 maanden tot 2 jaar. Ons elektriciteitsnet is enorm kwetsbaar en wankelt op zijn laatste benen. Ons leger weet dat,' aldus Bartlett.

'Diverse gebeurtenissen kunnen in de steden een situatie creëren waarbij er hoogst waarschijnlijk burgerlijke onrust ontstaat. Daarom denk ik dat degenen die dit begrijpen en ertoe in staat zijn van de mogelijkheid gebruik moeten maken om uit de steden weg te trekken, nu de situatie nog niet zo vijandig is. Mensen moeten kijken wat ze kunnen doen om onafhankelijk te worden van het systeem.'
 
Volgens Kelly Meyer, werkzaam in de voedsel & grondstoffen industrie, zullen de mensen in het geval van een ramp onmiddellijk gaan hamsteren. 'De winkels zullen sneller leeg zijn dan ooit tevoren.' Bill Becker, een andere overlevende van de Grote Depressie: 'Als dit in ons land gaat gebeuren dan zullen al onze financiële middelen van ons worden afgenomen. Dan zullen we zonder geld moeten leren leven. Degenen die op het platteland leven zal dat gaan lukken.'

'Het platteland is geen aantrekkelijk doelwit voor terroristen,' legt Myron Mills, specialist in nood- en beroepsmedicatie, uit. 'Terroristen zullen voor een maximaal aantal doden gaan, dus stadions en winkelcentra, waar veel mensen bij elkaar zijn.' Naast terreuraanslagen en een economische ineenstorting zou het elektriciteitsnet ook kunnen uitvallen door een EMP-bom (elektromagnetische puls) of een krachtige zonnestorm uit de ruimte. Volgens astronomen is er in de periode 2012-2013 een grote kans dat de aarde door zo'n krachtige storm geraakt zal worden, omdat de zon dan een nieuwe piek in zijn cyclus bereikt.
 
Veel Amerikanen zullen alle waarschuwingen als bangmakerij in de wind slaan. Bartlett is echter bepaald niet de enige die vreest voor de nabije toekomst; onder andere de bekende econoom Marc Faber en Trends Research voorman Gerald Celente dringen er al veel langer op aan dat de burgers zich gaan voorbereiden op een tijd waarin basisvoorzieningen zoals voedsel, water en elektriciteit voor langere tijd niet meer beschikbaar zijn en er als gevolg op grote schaal geplunderd zal worden. Ook het Amerikaanse Pentagon bereidt zich op een dergelijke instorting van de Amerikaanse maatschappij voor.
 
Bunkers
Dat de overheden van onder andere Amerika, Europa, Rusland en China zich 'in het geheim' voorbereiden op een wereldwijde catastrofe door de afgelopen tientallen jaren enorme ondergrondse bunkercomplexen te bouwen -enkel bedoeld voor de elite- zal de meeste lezers wel bekend zijn (2).

Vooral sinds de aardbeving/tsunami/kernramp in Japan gaan ook steeds meer vermogende burgers over tot de aankoop van soms luxueuze privé bunkers, waarin ze het minimaal een jaar kunnen uithouden zonder ooit boven de grond te hoeven komen. In Amerika is de vraag naar deze bunkers met 20% tot 1000% gestegen. Northwest Shelter Systems, dat bunkers verkoopt van tussen de $ 200.000 en $ 20 miljoen, zag de verkopen sinds het uitbreken van de opstanden in het Midden Oosten met 70% stijgen. Tevens breekt de verkoop van $ 9500 kostende schuiltenten die bescherming bieden bij aanvallen met biologische, chemische of nucleaire wapens alle records (3).

Ook in Rusland is de angst voor de apocalyps toegeslagen. Danila Andreyev begon drie jaar geleden voor zichzelf met de bouw van 'paniek kamers' en verkoopt inmiddels overlevingsbunkers van $ 400.000 per stuk aan rijke Russen. Op dit moment bouwt zijn bedrijfje 15 bunkers op diverse locaties in Rusland. Honderden Russen hebben een bunker besteld bij de Californische bunkerbouwer Vivos Group, dat de vraag na de kernramp in Japan zag vertienvoudigen (4).
 
De documentaire 'Urban Danger' (5) begint dan ook niet voor niets met de waarschuwing: 'Er komt een meedogenloze, woeste storm aan. Zijn we daar klaar voor?'
 
 
Xander
 
(2) SHTF Plan
(3) CNN
(4) Bloomberg
(5) Urban Danger


Bron: xandernieuws