Ik maak me zorgen ( deel 2 )

Laatste wijziging: dinsdag 30 december om 12:51, 3426 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 30 december 2008

Peter Stuivenberg, auteur van De Boogeyman

In deel 1 belicht ik de opeenstapelende gebeurtenissen in de Koude Oorlog die zich afspeelt tussen Israël en Iran, met hun respectievelijke bondgenoten. Nu in deel 2, het mijns inziens uiterst grimmige vervolg:

12 December: Debkafiles bericht dat Al Qaeda zijn activiteiten verlegt van Irak naar Libanon. Het Palestijnse Ain Hilwe kamp bij Sidon wordt een no-go gebied voor de VN troepen.

13 December: Robert Gates waarschuwt tijdens een veiligheidsconferentie in Bahrein dat tegenstanders van de Verenigde Staten het beter uit hun hoofd kunnen laten om de net benoemde administratie van Barack obama te testen: "I can assure you that a change in administration does not alter our fundamental interests, especially in the Middle East", aldus Gates. Ook beschuldigt hij Iran ervan om over lange afstand raketten te beschikken waarmee zij ieder doel in het midden Oosten konden treffen. Na de conferentie vliegt Gates onverwachts naar Baghdad.

17 December: De Israëlische Minister van Defensie Barak waarschuwt tijdens een nationale veiligheidsconferentie in Tel Aviv dat Iran met een nucleair wapen de verenigde Staten kan aanvallen. De wereld moet volgens Barak het vijandige Iran stoppen: "If it built even a primitive nuclear weapon like the type that destroyed Hiroshima, Iran would not hesitate to load it on a ship, arm it with a detonator operated by GPS and sail it into a vital port on the east coast of North America." Ten aanzien van een eventuele aanval op Iran zegt Barak: "We are not taking any option off the table, and we recommend to the world not to take any option off the table, and we mean what we say."

20 December: De Verenigde Staten en Rusland doen hun uiterste best om Libanon zoveel mogelijk wapens te leveren. Geavanceerde S-300 raketten worden aan Iran geleverd en 10 MiG-29 straaljagers aan Libanon. Israëlische diplomaten vragen de verenigde Staten tevergeefs om Libanon geen tanks en gevechtshelikopters te geven. Tien Cobra's zijn al onderweg. De Israëliërs zijn bezorgd dat de wapens in handen komen van de Hezbollah, die opnieuw duidelijk maakt Israël te willen vernietigen.

21 December: Het regent op Israëlische burgerdoelen raketten afgevuurd uit de Gaza strook. Op 21 december 8 stuks, waarna gevechtshelikopters drie raketinstallaties vernietigen. De volgende dag 22.

22 December: De Palestijnen beschikken voor het eerst in de geschiedenis luchtafweergeschut om Israëlische gevechtshelikopters naar beneden te halen.

23 December: Associated Press bericht dat de Verenigde Staten de Russen waarschuwen om geen S-300 lange afstand raketten aan Iran te leveren.

23 December: Een Amerikaanse woordvoerder van defensie verklaart dat "Russia's sale of S-300 long-range missiles to Iran presents a decision point for Israel, since once the anti-aircraft system is in place it could deter any strike against Iran's nuclear sites." Ook waarschuwen Amerikaanse bronnen dat "missiles installed within Iran's borders could reach American troops in Iraq and Afghanistan and shift the Middle East military balance of power".

Een militair-diplomatieke bron in Moskou verklaart volgens Debkafiles dat "Monday the S-300 systems are being packed up and prepared for shipment to Iran". Vyacheslav Davidenko, woordvoerder van Rosoboronexport Arms Exporters, verklaart afgelopen maandag: "At present exclusively defense systems, air defense systems fall within this category, are supplied to Iran". Debkafile's concludeert dat Rusland eerst aan Teheran een korte afstand luchtverdedigingssysteem leverde en nu het geavanceerde lange afstand systeem waaronder de S-300 raketten. Ook dat Rusland zijn invloed in het Midden oosten wil uitbreiden.

Wanneer ik zie dat ruime een jaar geleden, op 24 december 2007, Elie Eshem van de Jerusalem Post al schreef dat het in Washington gevestigde Center for Strategic and International Studies (CSIS) een analyse had gemaakt hoeveel doden een nucleaire oorlog in het Midden Oosten zou opleveren, krijg ik de kriebels. In het rapport staat dat 16 tot 20 miljoen Iraniërs het leven zouden laten en 200 tot 800.000 Israëliërs. Zie: US institute: Israel could survive nuclear war.

Drie Wereldoorlogen
De dreiging van een nieuwe wereldoorlog past in de ontwikkelingen van de twee voorgaande, zo schreef ik in De Boogeyman (uitgeverij Elmar). De Eerste Wereldoorlog werd gevoerd uit economische expansiedrift. De Tweede vloeide voort uit de haat die de Duitsers koesterden jegens de Fransen en de Joden, die zij verantwoordelijk hielden voor de economische terreur die voortvloeide uit het Verdrag van Versailles. De zich nu aandienende Derde Wereldoorlog vloeit voort uit de Tweede, namelijk door het zionisme binnen de islamitische wereld te plaatsen.

Net als bij beide vorige wereldoorlogen zijn de economische omstandigheden beroerd: de wereld is nu ondergedompeld in een ongekende financiële crisis, die leidt tot ettelijke miljoenen werklozen in de westerse wereld. De Verenigde Staten is in een depressie en Europa maakt aanstalten om dezelfde weg op te gaan. De president van de Spaanse Bank Miguel Angel fernandez Ordonez zegt op 22 december (bron AFP) dat de wereld aan de vooravond staat van een financiële meltdown, die de crisis in de jaren dertig zal overtreffen.

Krijgt de Boogeyman gelijk?
De ban op nucleaire wapens, zoals in 1996 tijdens een ontwapeningsconferentie voorgesteld, schijnt nog niet te zijn getekend door Egypte, Israël, Iran, Pakistan, India, Indonesië, Noord Korea, China en de Verenigde Staten. En onder deze landen vinden wij de hoofdrolspelers van dit conflict.
Indien de Israëlische premier Olmert het sein tot de aanval geeft, kan zijn opvolger Netanyahu zeggen sorry, ik was het niet. En voor Barack Obama geldt hetzelfde. Hij kan Reagan na-apen die zei - toen hij door George Schultz werd geïnformeerd over de Israëlische aanval op de kerncentrale in Irak - "Oh well, boys will be boys." En vervolgens Israël een lichte economische sanctie opleggen.

De aanval kan ieder moment vanaf nu, tot ongeveer drie maanden na de beëdiging van Obama op 20 januari worden verwacht. Het tijdstip zal zijn, zoals de vroegere baas van het Israëlische leger Moshe Ya'alon, zegt ‘voordat Iran genoeg centrifuges heeft om een nucleaire bom te maken en voordat Iran over het nieuwe Russische SA-20 luchtafweer systeem beschikt, waardoor het een stuk moeilijker wordt om ongemerkt aan te vallen'.

Het wordt letterlijk buigen of barsten: Of Iran geeft zijn uraniumverrijkingproject op en erkent Israël en de Verenigde Staten als de nieuwe zionistische en kapitalistische leiders van het Midden Oosten, of riskeert een atoomoorlog.


PS: Voor meer informatie zie De Boogeyman, ISBN 978 90389 1887 7 NUR 680
Inkijkexemplaar op http://www.theboogeyman.eu/

Ik maak me zorgen ( deel 1 )

 



Bron: Maxinews.nl