Zoals we weten werden er kort voor 11 september 2001 ongewoon veel put-opties geplaatst van firma's die betrokken waren bij de de aanslagen op de WTC-torens: luchtvaartmaatschappijen, enkele banken en verzekeringsmaatschappijen. Vlak voor de olieramp in de Golf van Mexico gebeurde hetzelfde. Goldman Sachs deed zijn BP-aandelen van de hand en Halliburton kocht - nog voor er iets aan de hand was - de firma die later de 'rommel' mocht gaan opruimen. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken wat een en ander betekent.
Wie het zonder tekeningetje af kan weet dan ook dat met de aanslagen van 11 september en de explosie op de Deep Water Horizon iets niet in de haak is. Een aantal mensen wist wat er ging gebeuren. En dat betekent waarschijnlijk dat de WTC-aanslagen niet door moslims in de as werden gelegd (maar wie gelooft dat dwaze verhaal nog?) en dat de olieramp in de Golf geen ongeluk was.
Uit cijfers die Marketintellisearch.com vorige week publiceerde kan dan ook geconcludeerd worden dat de volgende in scene gezette aanslag op til is, want volgens de marktanalisten werden er recent op één dag net zo veel call-options van de firma Qwest geplaatst als normaal over een periode van 10 dagen. Daarbij was het aantal put-options extreem laag.
(Uitleg: call-options worden geplaatst wanneer men verwacht dat een aandeel in waarde zal stijgen. Put-options betekenen het tegenovergestelde: men verwacht dat het aandeel zal dalen in waarde.)
Qwest is een zeer grote Amerikaanse communicatiefirma die telefoon-, internet-, GSM- en digitale televisie-diensten levert. De omzet van het bedrijf is ongeveer 14 miljard euro en men heeft ongeveer 30.000 medewerkers.
Op 7 september werden er 576.683 call-opties verhandeld, terwijl het tiendaagse gemiddelde slechts een tiende van dat aantal bedraagt. Aan de andere kant van de medaille werden slechts 41 put-opties verhandeld.
Daarom werden er de volgende alarmsignalen afgegeven:
- Ongewoon groot call-volume
- Lage Put-Call-verhouding
- Driemaandelijks record call-opties
Het lijkt dus absoluut duidelijk dat er mensen zijn die belangrijke insider-informatie hebben gekregen en daarvan denken te kunnen profiteren.
De koers van Qwest was al relatief hoog als men ze afzet tegen de lage koersen van de afgelopen 12 maanden. Waarom denken investeerders dat de koers nog verder gaat stijgen? En waarom lijken ze er zo zeker van te zijn? Dat kan duiden op twee dingen: iemand wil de firma kopen, of er gaat iets gebeuren waar Qwest van zal profiteren. Of allebei natuurlijk...
Wat kan dat zijn?
Feit is dat Qwest al een overname-aanbod binnen heeft. De transactie dient alleen nog de nodige officiële goedkeuringen te krijgen en zal dan gelden vanaf 21 april 2010. De aandeelhouders van Qwest zullen 49,5% van de nieuwe firma bezitten.
Aangezien Qwest een actieve speler is op de Amerikaanse internetmarkt en er vele voortekenen zijn dat de heersende klasse niet zo blij is met de vrije informatiestromen op het internet ligt het voor de hand dat er iets met het internet zal gebeuren.
Zo is de firma lid van het Internet2-consortium, Op de voorgrond zou het daarbij alleen om een vernieuwd glasvezelnetwerk gaan. Op de achtergrond, aldus sceptici, zou het ook draaien om meer overheidscontrole op het net. Eerder berichtte we al over het feit dat Obama graag een 'knop' zou hebben waarmee hij het gehele internet met één handbeweging zou kunnen sluiten. Uiteraard wil hij dat allemaal voor het bestrijden van die gevaarlijke cyberterroristen waar je zoveel over hoort en nooit iets van merkt. Er wordt gezegd dat hij die 'knop' al heeft, al is er geen officieel wetsontwerp over goedgekeurd.
Is er een nieuwe false flag op komst? Er wordt druk over gespeculeerd en dat verloopt ongeveer zo: "Al-Ciada zal een monstervirus op het net loslaten en daarmee het internet in de VS lamleggen. Uiteraard zal het geschokte publiek via de massamedia roepen om maatregelen en dus wordt per ommegaande het makkelijker controleerbare Internet2 uit de hoge hoed getoverd ingevoerd. Zo zou het kunnen gebeuren, en 99% van de schaapjes zal geloven dat het waar is."
Of moeten we verder denken. En is het gewoon een gerucht dat door Qwest verspreid is, zoals ook de geruchten van nieuwe allesvernietigende virussen door Symantec & Co de wereld ingeholpen worden om meer antivirussoftware te verkopen?
Wie weet dat een en ander in de pijplijn zit doet er waarschijnlijk goed aan om enkele aandelen Qwest aan zijn portefeuille toe te voegen.
Bron: zonnewind.be