Wetenschappers ontwikkelen een appel die niet rot

Laatste wijziging: dinsdag 10 november om 11:49, 2814 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 10 november 2009

Een appel die niet verschrompelt, maar zelfs na een verblijf van twee weken in de fruitschaal nog fris en knapperig is. Wetenschappers in Australië stellen zo'n appel te hebben gekweekt.

De appel, die vooralsnog door het leven gaat onder de weinig commerciële naam RS 103-130, zou in een ijskast zelfs vier maanden goed blijven. De wetenschappers zelf stellen dat ze de beste appel ter wereld hebben ontwikkeld, dankzij zijn zoete smaak, zijn lange levensduur en zijn resistentie tegen ziektes. Die laatste eigenschap zou er ook voor zorgen dat veel minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Volgens The Independent is twintig jaar aan de appel gewerkt. Het is de bedoeling dat de eerste appels van de nieuwe soort volgend jaar in de winkel liggen.

Noot redactie:
Het lijken wel de hamburgers van de Macdonald. Die doen het beter. Die blijven zelfs jaren goed :-)
Tijd voor een eigen tuin....



Bron: welingelichtekringen